Bulgar vatandaşlar mobilya ihtiyacını Edirne'den karşılıyor

Bulgar vatandaşlar alışveriş için Edirne'yi tercih ediyor. Temel ihtiyaçlarını Edirne'den karşılayan Bulgar vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararı sonrası ülkeye pasaportsuz bir şekilde kimlik ile giriş yapabiliyor. Türkiye'ye akın eden Bulgar vatandaşlar temel ihtiyaçlarının dışında mobilya ihtiyaçlarını da Edirne'den karşılamaya başladı.

Bulgar vatandaşlar mobilya ihtiyacını Edirne'den karşılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bulgar vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararı sonrası Edirne'ye akın ediyor. Temel ihtiyaçları için Edirne'yi tercih eden Bulgar turistler alınan karar sonrası pasaportsuz bir şekilde ülkeye kimlik ile giriş yapabiliyor. temel ihtiyaçlarının dışında mobilya ihtiyaçlarını da Edirne'den karşılayan Bulgar turistlerin kentte oluşturduğu yoğunluk esnafın yüzünü güldürüyor. Mobilya ihtiyaçlarını da kentten karşılayan Bulgar vatandaşlar nedeniyle mobilyacı dükkânlarında hareketlilik yaşanmaya başladı.

Alışveriş için Edirne'yi tercih eden Bulgar vatandaşlar gıda, giyim, kozmetik, temizlik ürünleri gibi çeşitli ihtiyaçları kent esnafından karşılıyor. Mobilya ihtiyaçlarını da Edirne'den karşılamaya başlayan Bulgar vatandaşlar nedeniyle kentteki mobilyacılarda da hareketlilik yaşanmaya başladı.

Gıda, giyim, kozmetik, ev eşyası, temizlik ürünleri gibi birçok ürünü kentten karşılayan Bulgar turistler, evlerindeki mobilyaları da Edirne esnafından temin ediyor. Pasaportsuz bir şekilde Türkiye'ye kimlikleri ile giriş yapabilen Bulgar vatandaşlar Edirne'ye akın ediyor. Kentten birçok kalemde yaptıkları alışveriş nedeniyle esnafa da katkı sağlayan Bulgar turistlerin talepleri de günden güne değişiyor. Mobilya ihtiyaçları için Edirne esnafını tercih eden Bulgar vatandaşlar yaklaşan eğitim dönemi içinde çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için kent esnafına gidiyor.

Sadece kimlik göstererek Türkiye'ye giriş yapabilen Bulgar turistler her türlü ihtiyacını Edirne'den karşılıyor. Pasaport zorunluluğunun olmayışı nedeniyle Bulgar turistler kente hareketliliğe neden oluyor. Mobilya ihtiyacı için Edirne'yi tercih eden Bulgar vatandaşlar mobilya satıcılarının da yüzünü güldürdü.

'Burası bize çok uygun geliyor'

Türkiye'ye kimlik ile girebildikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden Bulgaristan'dan gelen Mustafa Mümin, "Türkiye'mize şeref vermeye geldik. Burası bize çok uygun geliyor. Gezmeye ve alışverişe geldik. Mobilya almaya geldik. Yatak odası ve çocuk odası alacağız. Çocuklara kıyafet aldık. Okulların açılmasına az kaldı. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını almaya geldik" şeklinde konuştu.

Edirne'de fiyatların uygun olduğunu ifade eden Hanife Erol, fiyat nedeniyle alışverişlerini buradan yaptıklarını, Bulgaristan'ın daha pahalı olduğunu kaydetti.

'Girişlerin kimlik ile yapılabilmesi Bulgarların daha çok gelmesini sağlıyor'

Bulgaristan'dan gelen belirli bir müşteri kitlesi olduğunu aktaran Saraçlar Caddesi mobilyacı esnafı Sami Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği karar sonrası Bulgar vatandaşların kente daha yoğun bir şekilde geldiğini söyledi.

Bulgar vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Edirne'yi ziyaret ettiğini belirten Karaca, 'Giyimden gıdaya kadar mobilya da bu alanların içinde her şeyi almak için Edirne'ye geliyorlardı. Ama bu kararla birlikte daha bir yoğun şekilde gelmeye başladılar" dedi.

'Geçişlerin hızlı olması kuyruk oluşturmuyor'

Alınan kararın gümrük işlemlerinin daha hızlı tamamlanmasını sağladığını söyleyen Karaca, 'Geçişlere büyük fayda getirdi. Gümrükte Almanya'dan gelen yurttaşlarımızın geçişleri hızlı şekilde ilerliyor. Eskiden bu sezonda çok uzun kuyruklar oluyordu. Bulgaristan'dan gelen vatandaşlarımızı da engelliyordu ama şuan gümrükte yapılan çalışmanın da etkisi var. Şuan gelen ziyaretçilerden memnunuz. İnsanlar sadece kimlikleriyle gelip burada gezip alışveriş yapabilecekler. Bunun da ziyaretçi sayısını arttıracağını düşünüyorum. Ayrıca bunun esnafa da katkısı olacaktır. Bir aile Bulgaristan'daki evi için alışveriş yapmaya geldi. Çocuklarına baza aldı kendisine de yatak odası takımı aldı. Böyle bir ihtiyacı varmış gelip bunu Türkiye'de karşıladı. Bu da bizi memnun ediyor" şeklinde konuştu.