• Haberler
  • Edirne
  • Edirne Okul Yemeği Koalisyonu taleplerini sıraladı

Edirne Okul Yemeği Koalisyonu taleplerini sıraladı

Edirne Okul Yemeği Koalisyonu, basın toplantısı düzenledi. Taleplerini sıralayan koalisyon, çocuklara sağlıklı beslenme imkânının sunulması gerektiğini vurguladı.

Edirne Okul Yemeği Koalisyonu taleplerini sıraladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de kurulan Okul Yemeği Koalisyonu, basın toplantısı gerçekleştirerek taleplerini sıraladı. Açıklamayı Koalisyon adına Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay okudu.

Eğitim kurumlarının çocuklara eğitim ve sağlıklı beslenme imkânını bir arada sunması gerektiğine değinen Akçay, “Çocuklara iyi bir hayat sağlanması siyasal, iktidar, muhalefet ve tüm toplumsal kurumlar için kamusal bir görevdir. Okul yemeği çocuklar için temel bir hakdır. Ücretsiz okul yemeği ülkenin en temel ve en acil gündemlerinden biridir. Okul yemeği konusunda verilen sözler tutulmadı. Türkiye her türlü kaynağa sahip. Vakit kaybedilmeden MEB tarafından okul yemeği programının uygulamaya konulması gerekiyor.” Dedi.

Akçay, çocukların ülke geleceği için önemine dikkat çekerek, karar alıcıların ve kamu yöneticilerin bilinçli hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ