• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de 'Genç Girişimcilerde Kazanç İstisnası' toplantısı gerçekleştirildi.

Edirne'de 'Genç Girişimcilerde Kazanç İstisnası' toplantısı gerçekleştirildi.

Edirne'de 35. Vergi Haftası kapsamında Edirne Genç Girişimciler Derneği ile Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından 'Genç Girişimcilerde Kazanç İstisnası' toplantısı düzenlendi.

Edirne'de 'Genç Girişimcilerde Kazanç İstisnası' toplantısı gerçekleştirildi.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda yapılan toplantıya Edirne Vergi Dairesi Başkanı Güngör Gönültaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Edirne Genç Girişimciler Derneği Başkanı Nevser Eraslan, Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen , Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör ve kentteki bazı girişimciler katılım sağladı.

Toplantıda konuşan Edirne Vergi Dairesi Başkanı Güngör Gönültaş, kentin bu yıl IPARD programına dahil edildiğini duyurdu.  

IPA programı hakkında bilgi veren Gönültaş, IPA programının daha önce 39 ilde uygulanan ancak Edirne'de yeni başlayan bir uygulama olduğunu belirtti. Programın bu yıl 81 ilde uygulanmaya başladığını belirten Gönültaş, "Programın tebliğdeki ismi IPA ama tanım içindeki ismi IPARD. Edirne de bu yıl, bu destek kapsamına alındı. Bir kısmı geçen Mart sonunda Nisan'da duyuruya çıktı. Bu konuda çok büyük teşvikler var. Türkiye çapında bu proje döneminde 243 milyon Euro teşvik konulmuş. İllere belli kota yok. Örneğin; ‘Her ilden bir projeye, bir bölüme 100 milyon Euro ayrılırsa hepsi bir yere kaydırılır’ diyor. En iyi proje puanını kim almışsa onu ayırıyorlar. Onun için bu konuda azami gayret gösterip bu destekten faydalanılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Katılımcılara teşekkür eden Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, sunum sonrası uygulama hakkında detaylı bilgi edineceklerini ve değişikliklerin ne olacağını görmüş olacaklarını aktardı.

Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA programı kapsamında başvurabilecekleri projeler ve vergi yasalarındaki değişen detayların paylaşıldığı toplantıda katılımcılar merak ettikleri konular hakkında yetkililere soru sorma imkanı da buldu.

Programda konuşan Edirne Genç Girişimciler Derneği Başkanı Nevser Eraslan, toplantıdaki amaçlarının kentteki genç girişimcileri bilgilendirmek olduğunu aktardı. Derneğin 37 kişiden oluştuğunu ve hem kadın hem de erkek girişimciler olduğunu belirten Eraslan,  Hepsini KOBİ destek programıyla yazıp hayata geçirdiklerini söyledi.

Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde daha önce de böyle bir sunum hazırladıklarını söyleyen Eraslan,  hem küçük esnafa, hem genç girişimcilere yönelik yeni çıkan vergi yasalarını ve değişen detayları görüşmek için böyle bir toplantı düzenlediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Arda Vergi Dairesi Müdürü Vahit Yaşar Akın, ‘Genç Girişimcilere Kazanç İstisnası’ konulu sunum yaptı.

Programda Arda Vergi Dairesi Müdürü Vahit Yaşar Akın'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

DİLEK ŞAHİN