Havsa'nın 25 yıllık hayali gerçek oldu

Edirne'nin Havsa ilçesinde geçtiğimiz yıl çalışmaların başlatıldığı '˜Kapalı Pazar Yeri' projesinin açılışı gerçekleştirildi. 7 bin metrekarelik çatı inşasının ardından Havsa ilçesinde 25 yıldır planlanan proje tamamlandı. Proje kapsamında yapılan çatı aynı zamanda güneşten elektrikte üretecek.

Havsa'nın 25 yıllık hayali gerçek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2021 yılında temeli atılan Havsa '˜Kapalı Pazar Yeri' projesi tören ile açıldı. 7 bin metrekarelik çatı inşasının bitirilmesinin ardından Havsa ilçesinde 25 yıldır çeşitli dönemlerde planlanan proje tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı.

                Gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından konuşmalara geçildi.

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Havsalı vatandaşlara sıcak yaz günlerinde, soğuk kış günlerinde çok ciddi katkı sağlayacağını değerlendirerek, Pazar Yerinin hizmete açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

Ortaya çok güzel bir eserin çıktığını belirten Vali Kırbıyık, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Havsa'nın Edirne için son derece önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Vali Kırbıyık, coğrafi konumu,  ulaşım alanına yakınlığı, ulaşım konusundaki avantajlı pozisyonu, tarımsal kapasitesi, tarımsal üretim kapasitesi, fabrikaları ve üretim tesisleri noktasında çok önemli bir ilçe olduğunu ifade etti.

Havsa'nın geleceği noktasında çalışmaya devam edeceklerini aktaran Kırbıyık,  'Havsa'nın geleceği açısından iç gümrüklemeyi son derece önemli bir yatırım olarak görüyoruz. Havsa'nın ilimizin dış ticaret potansiyeli çerçevesinde daha büyük pay almasını sağlayacak, gerek Havsa için gerek ilimiz için bence Trakya içinde son derece önemli bir tesisi inşallah yakın zamanda Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonunda hayata geçireceğiz.  Yine taşkın korumaya ilişkin olarak Devlet Su İşleri Genel Müdürümüz tarafından DSI Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar geçtiğimiz ay içerisinde başladı. Hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu da şehrin görünümü, gerek can ve mal emniyeti gerek kent estetiği açısından çok önemli bir yatırım olacak. Biliyorum ki Havsa için sadece kapalı pazar yeri değil canlı hayvan pazarı da son derece önemli. Gelecek dönemlerde Havsa'ya yakışır, Edirne'ye yakışır bir canlı hayvan pazarını oluşturması için de el birliğiyle bir proje hayata geçirme arzumuzun olduğunu ifade etmek istiyorum.' Şeklinde konuştu.

                Açılış töreninde konuşmalarda bulunan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 'Yılların beklentisini üstlenerek yapımını tamamladığımız Yeni Kapalı Pazar Yerimizi büyük bir gurur ve sevinçle açıyoruz.' İfadelerini kullandı.

                Yeni Kapalı Pazar Yerinin Havsa'ya değer katacağını söyleyen İba, projeler ve hizmetler kazandırmaya devam edeceklerini belirtti.

                Gerçekleştirilen projenin sadece bir Pazar yeri olarak kalmayacağını aktaran İba, Yeni Kapalı Pazar Yerinin çok amaçlı bir mekân olarak pek çok sosyal etkinliğe ve faaliyete ev sahipliği yapacağını kaydetti.

                Havsa'nın AK Parti Belediyeciliği ile tanıştığı günden bu yana pek çok proje ile hizmetlerine devam ettiğini dile getiren İba, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ve yönetimi ile dirsek temasına devam edeceklerini ifade etti.

'Havsa'mızı İç Gümrükleme alanına kavuşturacağız'

                Geçtiğimiz günlerde ilk kazması vurulan Havsa Deresi Taşkın Koruma Projesi ile Havsa'nın adının artık taşkınlarla anılmayacağını vurgulayan İba, 'Yine Edirne'mizdeki işsizlik sorununa çare olacak, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacak olan projelerin yapımına engel olmak isteyenlere de buradan gür bir sesle diyorum ki, Havsa'mızı İç Gümrükleme alanına kavuşturacağız. Havsamıza, siz değerli hemşehrilerimize hizmet etmenin büyük heyecanını ve coşkusunu ilk günden bu yana yitirmedik. İlçemiz ve hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına, taleplerine her zaman kulak verdik. Sizleri dinleyip, sizlere hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Çünkü AK Belediyecilik, Gönül Belediyeciliğidir. Çünkü AK Parti, vatandaşın partisi, bizler de vatandaşın hizmetkarları olmaya devam edeceğiz. Ben tekrardan çok amaçlı Yeni Kapalı Pazar Yerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şunu çok iyi biliyorum ki, Havsalı hemşehrilerimizle el ele gönül gönüle daha nice güzel projelerin açılışlarını gerçekleştireceğiz.' Şeklinde konuştu.

Törende konuşma yapan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, '2014'de Havsalı vatandaşlarımıza verdiğimiz '˜Havsa'yı bam başka bir yer yapacağız' sözünü tuttuk. Kısa süre önce Havsa Deresi Taşkın Koruma Projesinin ilk kazmasını vurmuştuk. İnşallah Havsa'nın meydan projesini de en yakın zamanda başlatacağız.' Dedi.

'Bu pazar yeri onların destekleriyle meydana getirdik'

Yeni Kapalı Pazar Yerinin yapımında çok destek aldıklarını söyleyen Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, 'Öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizlere desteği çok büyük oldu ve kendi bütçesinden bizlere hibe sağladı. Yine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız hibeyle bizlere destek oldu. Tabi ki AK Parti İl Başkanımız Belgin İba bizlere projenin her aşamasında desteklerini sağladı. Bugün bu pazar yeri onların destekleriyle meydana getirdik. Havsamınza bir meydan kazandırmak için projemizi tamamladık.' ifadelerini kullandı.

Açılış Programına İlçe Müftüsü Nurettin Şentürk ve ilçe imamlarının Şükür Dua'sı ile devam edildi.