• Haberler
  • Edirne
  • Teknolojinin gelişmesiyle kurye mesleği önem kazanıyor

Teknolojinin gelişmesiyle kurye mesleği önem kazanıyor

Son dönemde, teknolojinin gelişmesiyle birlikte kurye mesleği önemli bir ivme kazanmaya başladı. Özellikle online alışverişin artması ve hızlı teslimat talepleri, kurye hizmetlerine olan ihtiyacı artırdı.

Teknolojinin gelişmesiyle kurye mesleği önem kazanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günümüzde birçok restoran, market ve e-ticaret firması, siparişlerin hızlı ve güvenli bir şekilde müşterilere ulaştırılması için kurye hizmetlerine başvuruyor. Aynı zamanda evrak teslimatı, belge gönderimi ve diğer acil ihtiyaçlar için de kuryeler sıkça tercih ediliyor.

Yükselen kurye mesleği, özellikle gençler arasında da popüler hale gelmeye başladı. Esnek çalışma saatleri, günlük nakit kazanç ve dışarıda zaman geçirme imkânı, bu mesleği cazip kılıyor. Ayrıca kurye hizmeti veren çeşitli platformların kuryeler verdiği ücretler de rağbet yaratıyor.

Kurye hizmetlerinin giderek yaygınlaşmasıyla birlikte, bu alanda çalışanların sayısı da artıyor. Ancak rekabetin de yükselmesiyle birlikte kuryelerin hızlı ve profesyonel hizmet sunma becerisi ön plana çıkıyor. Edirne’de yaklaşık 500 kurye çeşitli alanlarda vatandaşlara hizmet veriyor.

Edirne merkezde çalışan kurye esnafları mesleğin zorluklarını anlattı.

Kurye esnafı Hüseyin Asım Sevinç, 5-6 yıldır kuryelik yaptığını belirtti.  Mesleğin zorluklarını dile getiren Sevinç, “Pek çok zorluğu var bu mesleğin, en başta yorgunluk geliyor. Günün 12 saati motor başında oluyoruz.” dedi.

Kurye Şafak Samet Bölge de 4-5 yıldır bu işi yaptığını söyledi.

Mesleğin dışardan görüldüğü gibi olmadığını vurgulayan Bölge, “İnsanlar çok kolaymış gibi görüyor mesleği her gün denk geldiğim problemler içinde dikkatsiz sürücü, yanlış konumlar ve anlayışsız müşteriler denk geliyor. Bunlar ister istemez bizi yoruyor. Sürücüler motosiklet kullanıcılarına daha duyarlı olmalı. İnsanların bu mesleği sadece motorla gezmek olarak gördüğünü gözlemledim yani sonuçta bende olmak üzere diğer kuryeler de canını taşıyor o motor üzerinde.” Şeklinde konuştu.

Alper Tavukçu-Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar