• Haberler
  • Edirne
  • Kadınlar çeşitli ürünlerle şenliklere renk katacak

Kadınlar çeşitli ürünlerle şenliklere renk katacak

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri öncesi hazırlıklarını tamamladı. Üyeler, yöresel lezzet ve renkli taçlar üretti.

Kadınlar çeşitli ürünlerle şenliklere renk katacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne, 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri için heyecanla hazırlanıyor. Binlerce turistin beklenmesiyle birlikte, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, renkli ve çeşitli ürünlerle şenliklere renk katacak.

Edirnelilerin ve ziyaretçilerin keyifli zaman geçirmesi için özel ürünler hazırlayan Kadın Meclisi üyeleri, el emeği göz nuru eserlerini sergilemeye başladı. Nazar boncuklarından mis meyve sabununa, Edirne bebeğinden Ayçiçeği motifli çantalara kadar birçok ürün, şenliklere katılacak olanları bekliyor.

Kentte büyük bir hareketlilik yaratan şenliklere özellikle İstanbul, Ankara, Bursa, Aydın, Muğla gibi farklı bölgelerden ziyaretçilerin gelmesi bekleniyor. Turistlerin yanı sıra, kendi imkanlarıyla gelen ziyaretçiler de şenliklerin tadını çıkarmak için Edirne'yi tercih ediyor.

Şenlikler, kentteki esnafın da yüzünü güldürüyor. Ciğercilerden şekerlemecilere, otel işletmecilerinden ev hanımlarına kadar herkes, şenlikler sayesinde hareketlenen kente katkı sağlıyor. Ev hanımları, açtıkları stantlarda yaptıkları satışlarla hem şenliklere renk katıyor hem de ev ekonomilerine destek oluyor.

Kadınlarla birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ve bu hafta sonu kutlanacak Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'ne hazırlık yaptıklarını söyleyen Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurcan Pektaş, amaçlarının kadınlara istihdam sağlamak ve evden çıkarak kendi bütçelerine katkı sağlamalarına destek olmak olduğunu ifade etti.

Mutlu kadınlar hedefi ile yola çıktıklarını ve hep birlikte el ele vererek yaptıkları ürünleri stantlarda hem satışa sunduklarını, hem de görücüye çıkardıklarını söyleyen Pektaş, "Her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'ne hazırlık yapıyoruz. Kadınlarımız kente özgü yöresel ürünlerden nazar boncukları, mis meyve sabunu, Edirne bebeği, Ayçiçeği motifli çantalar, Edirnekari ile tahtadan evler, kakavanın sembollerinden olan birbirinden renkli taçlar yapıyorlar. Birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler şenlikler için hazırlandı. Tüm misafirlerimizi ve Edirnelileri stantlarımıza bekliyoruz. Yiyecek stantlarımız da olacak. Kadınlarımız orada sıcak lokma, gözleme gibi ürünler de yaparak satışa sunacak. Hem eğlence hem de alışveriş için çok keyifli bir şenlik olacağını düşünüyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Edirne'de Tunca Nehri'nin çevrelediği ve Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin de yapıldığı Sarayiçi'nde 4 Mayıs Cumartesi çeşitli konserlerle başlayacak olan şenliklerde renkli görüntüler ortaya çıkacak. Şenlik alanında çeşitli etkinliklerin yanı sıra satış stantları da yer alacak.

5 Mayıs Pazar günü ise saat 10.00'da konserlerle başlayacak ve gösterilerle devam edecek şenlikler, saat 15.00'te Sarayiçi'nde dev Kakava ateşinin  yakılmasıyla devam edecek.

Program çerçevesinde 6 Mayıs Pazartesi günü sabahı ise şafak sökmeden Roman ritüelini görmek için binlerce turist Tunca Nehri kenarında dilekler tutarak, isteklerini yazdıkları kağıtları nehre bırakacak.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN