• Haberler
  • Edirne
  • Sağlık çalışanları Konya'da gerçekleşen cinayeti protesto etti

Sağlık çalışanları Konya'da gerçekleşen cinayeti protesto etti

Edirne Tabipler Odası üyeleri ve sağlık çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Tabip Odası üyeleri ve sağlık çalışanları, Konya'da görevli Doktor, Ekrem Karakaya'nın hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto etti. Grup üyeleri İl Sağlık Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

Sağlık çalışanları Konya'da gerçekleşen cinayeti protesto etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et



Doktor Ekrem Karakaya'nın Konya'da görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Edirne İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen sağlık çalışanları açıklama yaptı. Grup üyeleri, sağlıkta şiddeti önlüklerini yere bırakarak protesto etti.

Açıklama öncesi sağlık çalışanları İl Sağlık Müdürlüğü önüne doktor önlüğü ve siyah çelenk bıraktı. Edirne Tabipler Odası üyeleri ve sağlık çalışanları, Doktor Ekrem Karakaya'nın hastanede hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine tepki olarak beyaz doktor önlüğüne kırmızı sprey boya sıktı.

Protesto kapsamında basın açıklaması düzenleyen Edirne Tabipler Odası Genel Sekleteri Dr. Sibel Sevinç Pekdemir, üzgün ve öfkeli olduklarını söyledi. Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü yaşadıklarını belirten Pakdemir, iki gün boyunca grev yapacaklarını ve bu kapsamda sağlıkta şiddet konularına dikkat çekmek istediklerini aktardı.

Sağlık emekçilerine en ufak bir zarar gelmesine tahammülleri olmadığını ileten Pakdemir, 'Dr. Ekrem Karakaya'nın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz' ifadelerini kullandı.

Grup üyeleri, sağlıkta şiddeti alkışlarla protesto etti ve önlüklerini İl Sağlık Müdürlüğü önüne bıraktı. Ebru Yıldız Günenç