Milli Güreşçiler öğrencilerle buluştu

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticileri Bölümü tarafından Bahar Buluşmaları ve Kariyer Günleri sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyuma Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Yasemin Adar Yiğit ve Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman Katıldı.

Milli Güreşçiler öğrencilerle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticileri Bölümü tarafından Bahar Buluşmaları ve Kariyer Günleri sempozyumunun ikincisi düzenlendi.

Yöneticiliğini Prof. Dr. İlhan Toksöz’ün yaptığı sempozyum Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nin dersliğinde gerçekleştirildi.

Sempozyuma konuşmcıı olarak 2 Dünya ve 7 Avrupa Şampiyonu, 2020 Olimpiyat Oyunları 3’üncüsü, Milli Güreşçi Yasemin Adar Yiğit ve Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Güreş Teknik Direktörü Efrahim Kahraman yer aldı.

Hayallerine ulaştıkça yeni hedefler koyduğunu söyleyen Milli Güreşçi Yasemin Adar Yiğit, “Hayal kurmayı çok seven bir insanım. Benim önümde ilham alacağım birisi yoktu ve o yüzden hep kendi kendime hayal kurardım. Kürsünün hep en zirvesinde olduğumu her zaman hayal ettim. Sürekli yeni hedef koydum kendime ve onu başarınca yeni hedefler koymaya devam ettim. Güreşe ilk başladığımda Türkiye şampiyonu olmak istiyorum demiştim. Birinci olmayı başardım ve bir sonraki hedefe ulaşmayı hayal ettim. Bu şekilde ilerlemeye devam ettim. En sonunda 2016 yılında Rio Olimpiyatlarını katılmayı hedefledim ve o atmosferi tattığımda hedefimin çok küçük kaldığını ve madalya alacak potansiyele sahip biri olduğumu biliyordum. Kendi kendime çok hayal ettim ve şimdiki hedefim 2024 Paris Olimpiyatları’nda altın madalya almak.” Dedi.

Adar Yiğit, her işin en iyisinin yapılması gerektiğini ve bu şekilde başarıya ulaşılacağını dile getirdi.

Disiplin olmadan başarıya ulaşılmayacağını aktaran Adar Yiğit, “Yetenek Türkiye’de kürsü yaptırır çalışmak ise sizi şampiyon yapar. Çalışmanın yanı sıra iyi insan olmakta önemli, hocamız her zaman söyler, kalbini her zaman iyi tut eğer içinde kötü bir niyet varsa müsabakada seni bulur diye.  Yaptığınız işin en mükemmelini yapmaya çalışan, çünkü özenerek yapıldığında o işte daha çok başarılı oluyorsunuz.” Şeklinde konuştu.

Yılın 11 ayı kampta olduklarını ve Türk Bayrağını dalgalandırmak için fedakarlıklar gösterdiklerini vurgulayan Adar Yiğit, “Yaklaşık kampımız 21 gün sürüyor. Yoğun antrenmanlarımız var. Yeri geliyor bazen ailemizi görmediğimiz zamanlar oluyor. Bayramlarda kamplarda oluyoruz, cenazelerimiz olduğunda gidemiyoruz. Amacımız Türk Bayrağını dalgalandırmak olduğu için fedakârlıklar yapıyoruz.  Planlı çalışmaya çok inanıyoruz. Efrahim hocam hangi maçta ne kadar performans sergileyeceğimi bana söylüyor ve ben ona inandığım için her zaman maçlarım çok güzel geçiyor. En sevdiklerimizin yanında en mutlu ve kötü günlerinde bir araya gelemedik. Hayatımız tamamen milli mücadele uğruna. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için sürekli kamptayız ve iyi bir şekilde çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Adar Yiğit, ilk güreşe başladığında çok fazla ön yargı olduğunu ve o söylemlere hiçbir zaman inanmadığını belirterek sürekli hayallerinin peşinden koştuğunu aktardı.

Adar, 2024 Paris Olimpiyatlarına 5 takım arkadaşım ile katılacağını dile getirerek başarı ülkelerine dönmek istediklerini vurguladı.

Koleksiyonunda tek eksiğin olimpiyat madalyası olduğunu söyleyen Adar Yiğit, şunları kaydetti:

 “Benim koleksiyonumda olmazsa olmaz eksik tek altın madalyam kaldı o da olimpiyat altın madalyası. Şimdiki hedefim 2024 Paris Olimpiyatlarında altın madalya almak ülkemi en iyi şekilde temsil ederek bayrağımı dalgalandırıp İstiklal Marşı’mızı okutmak.

Aslında başarımız bize inanmayanları mahcup etmek üzerine kuruldu. Ben ülkemizde ilkler, yaşatan kadın olduğum için rol modellik benim üzerime kaldı. Birçok kıza rol model olarak öncü oluyorum.  Bunun için çok mutlu ve gururluyum. Sosyal medyadan bana senin yolundan gelmek istiyorum abla diyenler var bu beni çok mutlu ediyor.”

Sempozyumda öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Güreş Teknik Direktörü Efrahim Kahraman  “ ilk defa üniversite öğrencileri ile bir aradayım ve çok mutluyum onları bu şekilde umut dolu görmek gerçekten çok memnun etti.” Dedi.

Kahraman, İlham olmadan başarı olmayacağını Başarıya giden yol her zaman zorludur ve bunu başarmak için çok çalışmanın önemli olduğunu belirterek her işin en iyisinin yapılmas

Olimpiyatlardan altın madalya ile dönmeyi hedeflediklerini dile getiren Kahraman, “2016 Rio Olimpiyatlarında 5 pota almıştık ancak o zamanlar çok tecrübesizdik. Şu anda takımımız çok başarılı. Takım içerisinde dünya şampiyonu olanlar var. Umudumuz ve beklentimiz çok büyük inşallah hayırlısıyla olimpiyatları geçirerek ülkemize altın madalya ile dönmek.” Şeklinde konuştu. Dilek Şahin