• Haberler
  • Edirne
  • Belediyenin almadığı önlemler yüzünden Tunca çevresi çöplüğe döndü

Belediyenin almadığı önlemler yüzünden Tunca çevresi çöplüğe döndü

Turizm şehri olarak anılan Edirne'nin önemli su kaynaklarından birisi olan Tunca Nehri'nin çevresi belediyenin önlem almaması ve bakımsızlık nedeniyle çöplüğe döndü. Belediyenin bu bölgeye çöp konteynırları koyması gerektiğini belirten vatandaşlar, oluşan görüntülerin kente yakışmadığını belirterek yetkililerden çözüm istedi.

Belediyenin almadığı önlemler yüzünden Tunca çevresi çöplüğe döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin önemli su kaynaklarından olan Tunca Nehri'nin yatağı ve çevresi çöplüğe döndü.  Binlerce turist ağırlayan Edirne'nin önemli tarihi yapılarına sahip çıkılması gerektiğini dile getiren bölge halkı, kirliliğin bir an önce temizlenmesi ve tedbir alınması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Nehir kıyısında piknikçilerin kirlettiği çevrede çöplerin rüzgarın da etkisiyle suyla buluşması suda yaşayan canlıların yaşamlarını da tehdit ediyor. Suyun içinde bulunan içecek şişelerin yanı sıra otomobil lastikleri ve evsel atıklarında olması kirliliği gözler önüne seriyor. Vatandaşlar, çevrenin ve nehrin bir an önce temizlenmesini istiyor.

"BELEDİYENİN ARTIK BURALARA ÇEKİ DÜZEN VERMESİ LAZIM"

Tunca Nehri çevresine atılan çöplerin temizlenmesi gerektiğini belirten İbrahim Kılıç, oluşan görüntülerin rezalet olduğunu aktardı. Sadece 1 tane çöp bidonu olduğunu ve buralara birkaç çöp bidonu ve seyyar birkaç tuvalet koyulması gerektiğini söyleyen Kılıç, "Buralara masalar koysalar dışarıdan gelen vatandaşlar pikniğini adam gibi yapar. Ama ilgilenen, dikkatli kimse yok. Belediyemizden biz bunları bekliyoruz. Belediyenin artık buralara çeki düzen vermesi lazım. Bu çalılara bir ilaç atsınlar ne olacak? Çalıların içerisinden yılan da çıkıyor. Yani çocuklu bir aile gelse buraya yılan gelir çocuğu ısırır. İlgilenmeleri lazım. Buradaki denetimlerin arttırılması lazım, bu nehir kıyılarının temizlenip çeki düzen verilmesi gerekir” dedi.

"BÖYLE BİR ÇEVREYİ GÖRÜNCE İÇİM KAN AĞLIYOR"

Suya ve çevreye atılan çöplerle yaşanan kirliliğin bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Aziz Aybar, yurt dışında yaşadığını ve memleketi olan Edirne'ye geldiğinde böyle bir çevreyi görünce içinin kan ağladığını ifade etti.

Nehir kenarlarının temizlenmesi ve bakımı konusunda belediye yetkililerine seslenen Aybar, "Biraz insanlarımızın da suçu var. Öğrenmesini, eğitilmesini, eğitmesini bilmiyoruz. Herkes sokakta bir şey yiyor sokağa, yola atıyor veya tükürüyor böyle bir şey olmaz. Bu insanlık suçudur. Kendimiz için iyi bir şey istiyorsak önce çevremizde iyi bir şey olması istememiz lazım, onu da sağlayacak olan bizleriz” dedi.

"NEDEN BİR DÜZENLEME YAPILMIYOR"

Belediyede bir sürü temizlik işçisi olduğunu belirten Aybar, bu temizlik ekiplerinin en azından haftanın 2 günü bölgede temizlik çalışması yapması gerektiğini ifade etti. Neden bir düzenlenme yapılmadığına anlam veremediklerini söyleyen Aybar,  "Burada çim mi biçilecek ağaç mı kesilecek budanacak. Her yer saldım çayıra Mevla kayıra  olmuş. Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Valilik mi Belediye mi, kültür müdürlüğü mü kim önlem alacaksa bir an önce gereğinin yapılması gerekiyor. Nehir kenarları temizlenerek düzgün bir hale getirilmeli" dedi.

Nehir kenarına dolaşmaya gelen vatandaşlardan Hüseyin Erkan Akgün, bu görüntülerin turizm şehri Edirne'ye yakışmadığını ve bir an önce önlem alınması gerektiğini aktardı. Caydırıcı cezai yaptırım uygulanarak bir takım tedbirler alınabileceğini söyleyen Akgün, yetkililerin önlem almasının yanı sıra vatandaşların da çöplerini yanlarında getirdiği poşete koyarak en yakın çöp konteynırına atması gerektiğine dikkat çekti.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ