VALİ KIRBIYIK, EDİRNE İLE İLGİLİ İZLENİMLERİNİ ANLATTI

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Edirne Valisi olarak atanan Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 20 Mayıs'ta göreve başladığı kent ile ilk izlenimlerini aktardı. Kırbıyık 'Edirne ile ilgili izlenimler çok güzel ve muhteşem bir şehir bir açık hava müzesi niteliğindeki eserleriyle birlikte insanı alıp götürüyor.' Dedi.

VALİ KIRBIYIK, EDİRNE İLE İLGİLİ İZLENİMLERİNİ ANLATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 Mayıs'ta açıklanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sonrasında Edirne Valisi olarak atanan Hüseyin Kürşat Kırbıyık 20 Mayıs'ta göreve başladığı kent ile ilk izlenimlerini aktardı.  Edirne'nin tarihi eserleriyle birlikte insanı alıp götüren bir şehir olduğunu anlatan Edirne Valisi Hüseyin Kırbıyık , 'Edirne ile ilgili izlenimler çok güzel ve muhteşem bir şehir bir açık hava müzesi niteliğindeki eserleriyle birlikte insanı alıp götürüyor. Böyle ifade etmek lazım başlangıçta da ifade ettim muhteşem bir potansiyel var gördüğüm kadarıyla hareketli bir şehir burada. Üniversite de şehre çok ciddi bir dinamizm katmış. Hep birlikte bu süreci daha iyiye nasıl götürürüz, onun peşinde olacağız." Dedi.

Önümüzde ki dönem Edirne için çok güzel çalışmalar yapılacağımıza inanıyorum sözlerini vurgulayan  Kırbıyık, 'Edirne muhteşem bir yer anlatmakla olacak şey değil hissetmek yaşamak lazım dolayısıyla diğer şehirlerde yaşayan tüm vatandaşları Edirne'ye beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.' Diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kırbıyık ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal Edirne'deki Selimiye cami etrafında ki esnafları ziyaret etti.
Ebru Yıldız Günenç