BU SERGİDE TARİH GELECEKLE BULUŞUYOR

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün,175.Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Edirne Selimiye Vakıf Müzesinde 'Tarihimiz Geleceğimizle Buluşuyor' sergisi açıldı.

BU SERGİDE TARİH GELECEKLE BULUŞUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sergide Osmanlı Devleti'nden intikal eden en eski defter, belgeler, tapu senetleri, mülk kayıtların olduğu tahrir defterleri ve tuğralar yer aldı. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, açılış töreninde yaptığı konuşmada, sergide yer alan kayıtların çok iyi şekilde tutulması ve sergilenmesi gerektiğini aktardı.

"Edirne denince akıllara Türk'ün Trakya'daki tapusu gelir"

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, "Burada güzel bir çalışma için bir aradayız. Biraz önce ifade edildi gibi Edirne tarihi itibari ile yaklaşık bir asır boyunca Osmanlıya yaptığı başkentlik ile çok kıymetli bir şehir, Edirne deyince Türkün Trakya'nın tapusu anlamına geldiğini daha öncede ifade etmiştik. Dolayısıyla bu kayıtların çok iyi şekilde tutulması sergilenmesi son derece önemli, burada bölge müdürümüzün yaptığı bu çalışmayı çok kıymetli buluyoruz emeği geçenlere tebrik ediyoruz şimdi sergimizi gezeceğiz. Tüm Edirne vatandaşımızı da davet ediyoruz. 'Şeklinde konuştu.

Edirne bölgesinde var olan kayıp defterlerin buraya getirip Edirne halkıyla buluşturmaktan şeref duyduğunu belirten Tapu Ve Kadastro Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir,  "Asırları Ankara da bulunan çok Kıymetli eserlerimiz teşrif edilecek özellikle Edirne bölgesini ilgilendiren kayıp defterlerimizi buraya getirip sizlerle Edirne halkıyla balkan halkıyla buluşturmaktan kıvanç duyuyoruz. Tekrar şeref verdiniz hoş geldiniz." Dedi.

Edirne De Osmanlı döneminden bu yana arşivciliğin altın Cağı yaşandığı şehirde bu serginin sergilenmesini anlamlı bulan (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, "Bende hepinizi saygıyla selamlıyorum. Osmanlıya yaklaşık bir asır başkentlik yapmış Edirne'mizde, Osmanlı dönemin de arşivciliğin altın cağını yaşandığı burada sergilenmesini çok anlamlı buluyorum.  Ben Sayın Müdürümle Ankara da çoğunu görme fırsatı bulmuştum. Bugün Edirneli hemşerilerimizin ve çevreden gelen hemşerilerimizin de bunları görme fırsatı bulacağı için çok mutluyum ben tekrar hayırlı olmasını diliyorum.' İfadelerini kaydetti.

Açılışın ardından Vali Kırbıyık sergiyi gezdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Daire Başkanlığı Şube Müdürü Adnan Torun ve Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir'den sergide yer alan eserler hakkında bilgi aldı.

Kumru Öngün