SOKAK LEZZETLERİNDEN YAĞDA TENCERE KÖFTE TANITILDI

Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında Saraçlar Caddesinde açılan stant da vatandaşlara unutulmaya yüz tutan sokak lezzetlerinden 'Yağda Tencere Köfte' dağıtıldı.

SOKAK LEZZETLERİNDEN YAĞDA TENCERE KÖFTE TANITILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, unutulmaya yüz tutan sokak lezzetlerinden Yağda Tencere Köfteye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
                Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesiyle 81 ilde 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı.
                Türk Mutfağı haftası kapsamında söyleşiler, yemek sunumları, sokak lezzetlerinin tanıtımının yapılıyor. Türk mutfağının sağlıklı saklama ve pişirme tekniklerinin zengin geçmişine hafta boyunca dikkatin çekiliyor. Coğrafi işaret alan ürünlerin yanı sıra sokak lezzetleri, özellikle unutulmaya yüz tutmuş Türk mutfağının önemli yemeklerini vatandaşlara tanıtılıyor.
                Hafta boyunca Türk mutfağına ve gastronomisine dikkat çekiliyor. Saraçlar Caddesi'nde açılan stantta AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, 'kahvaltı köftesi' olarak da bilinen 'yağda tencere köfte' vatandaşlara dağıttı.
                'Bugün çocukluğuma geri gittim'
                İlkokul yıllarında haftada bir gün okul çıkışlarında abisi ile birlikte ekmek arası köfte alarak evde yediklerini aktaran AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 'Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen unutulmuş Türk lezzetlerini hatırlatan bir günde yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bugün çocukluğuma geri gittim. Vatandaşlarımıza eski günleri yaşatmaya çalışıyoruz ve bu lezzetleri tattırma imkânı buluyoruz. Katılan herkese çok teşekkür ediyoruz' Dedi.
                'Edirne sokaklarında bugün çocukluğumuzun kokusu var
                Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, 'Edirne sokaklarında bugün çocukluğumuzun kokusu var. Biz çocukluğumuzda bu kokuyu çok iyi tanıyorduk ama uzun yıllardan beri de bu mis gibi köftenin kokusunu duymuyorduk. Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla tencerede yağda köfte ikram ediliyor. Binlerce köfte hazırlandı ve vatandaşlara dağıtıldı. Biz de çocukluğumuzdaki o eski günleri anıyoruz' dedi.
                'Osmanlı mutfağının yanı sıra sokak lezzetlerinde de iddialıyız'
                Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde vatandaşlara ücretsiz olarak tencerede yağda köfte ikram ettiklerini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, 'Edirne'de saray mutfağı zengin bir mutfak ama gastronomi anlamında da iddialıyız. Sokak lezzetlerinde de iddialıyız. Geçmişi uzun yıllara dayanan tencerede yağlı köfteyi de günümüzde vatandaşlarımızla buluşturuyoruz' dedi.
Barış Karapaça