'2 MİLYARI AŞKIN BELGE ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINIYOR'

Edirne'de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 175. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

'2 MİLYARI AŞKIN BELGE ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINIYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 175. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Düzenlenen tören kapsamında anıtta çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Edirne Tapu ve Kadastro 14'üncü Müdürlüğü Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir anıta çelenk bıraktı.

Tören sonrası açıklamalarda bulunan Edirne Tapu ve Kadastro 14'üncü Müdürlüğü Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, 'Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün her yıl artan işlem adedi ve devlete sağladığı gelirlerle, dün, bugün ve gelecekte mülkiyetin garantisi olan kurumumuz geliştirdiği büyük projelerle öncü bir kurum olduğunu ortaya koymuştur. 3 boyutlu kadastro çalışmalarıyla geleceğin teknolojileri ülkemizle buluşturulurken, e-arşiv çalışmalarıyla 2 milyarı aşkın belge elektronik imza ile güvenli ortama taşınmaktadır.' Dedi.

                Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün en önemli görevlerinden birisinin de e-arşiv uygulaması ile arşivlerin elektronik ortama taşınarak daha güvenli bir şekilde saklanması olduğunu belirten Akdemir, 'Arşiv hazinelerimiz dijitalleştirilmekte, böylece kullanıcılardan kaynaklı yıpranmaları önlenmekte, mevcut belgeler ise restore edilerek daha uzun yıllar sağlam kalmaları sağlanmaktadır.' İfadelerini kullandı.

Umut poyraz