Eskiye yeni dokunuş

Edirne'de ileri dönüşüm atölyesinde kullanılmayan ve eskimiş kıyafetleri yeniden tasarlayan Emine Ayas, atıl durumda olan kumaşlara hayat veriyor.

Eskiye yeni dokunuş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kullanılmayan ve eski kıyafetler ileri dönüşüm atölyesinde yeniden hayat buluyor. Emine Ayas, eski ve atıl durumdaki kumaş ve kıyafetleri yeniden tasarlıyor.

İleri dönüşüm atölyesinde eski moda yeni modaya uyarlanarak tasarım ürünler elde ediliyor. Kentteki üniversiteli öğrenciler atölyeye yoğun ilgi gösteriyor.

İleri dönüşüm atölyesi sahibi Emine Ayas, hayal ettiği ya da kişinin istediği modeli eski kıyafetleri kullanarak tasarlıyor.

Ayas,  eskiyen kıyafetleri onardıktan sonra istek üzerine boyama işlemi yaptığını belirtti.

Üniversite öğrencilerinden yoğun talep aldığını dile getiren Ayas, “’Burası üniversite şehri olduğu için genelde öğrencilere hitap ediyorum. Yani eski ürünlerinizi aslında burada dönüştürüyorum. İleri dönüşüm yapıyorum. Onu bambaşka bir hale getiriyorum. ' dedi. Genelde kullanılmayan ya da eskiyen kıyafetleri tercih ettiğini belirten Ayas Kullanılmayan eşyaları aldığını ve onlardan yeni pantolonlar, ceketler ya da çantalar gibi ürünler tasarlıyorum.” Dedi.

Ayas, her kumaş üzerinde boyama yapabildiğini ve genellikle kişinin isteği üzerine tasarım yaptığını aktardı.

Edirne’de ileri dönüşüm atölyesinin ilk ve tek olduğunu söyleyen Ayas, “7 yıl önce ayakkabı boyayarak başladım. Hobimi işe dönüştürdüğüm için çok mutluyum. İlk müşterilerim kendi arkadaşlarımdı. İlk önce ücret almadan hediye amaçlı yapmaya başlamıştım bunu ama sonra kendi işimi bırakıp bu işi meslek haline getirdim.” Şeklinde konuştu.

Yerli müşterilerin yanı sıra turist müşterilerinin de olduğunu aktaran Ayas, “'Edirne turist şehri olduğu için şehir dışından gelen, Yurt dışından gelen müşterilerim de oluyor. Ama genelde Edirne'nin yerlisi ve burası üniversite şehri olduğu için genelde öğrencilere hitap ediyorum. Bu işi gerçekten büyütmek istiyorum ama atölyemi hiç bozmak istemiyorum. Atölyemde üretim yapamaya devam edeceğim.” İfadelerini kullandı. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar