• Haberler
  • Edirne
  • Ulus Pazarı'nda yazlık ürünler tezgahlarda yerini aldı

Ulus Pazarı'nda yazlık ürünler tezgahlarda yerini aldı

Edirne'de havaların ısınması ve yaz sezonun gelmesiyle birlikte Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'nda yoğunluk yaşandı.  Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan, yazlık ürünlerin tezgâhlarda yerini aldığını ve yaklaşan Kakava Şenliğinde kente gelen yerli turistlere en güzel hizmeti vereceklerini söyledi.

Ulus Pazarı'nda yazlık ürünler tezgahlarda yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar Ulus Pazarı’na akın etti. Yazlık ürünlerin yer aldığı Pazar yoğun ilgi gördü.

Kentte geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışlar yerini güneşe bıraktı. Güzel havayı değerlendiren vatandaşlar Ulus Pazarı’na yöneldi.

Havaların ısınmasıyla birlikte renkli renkli yazlık ürünler tezgâhlarda yerini aldı. Alışveriş yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerde kentin sosyete pazarına yoğun ilgi gösterdi.

Geçen haftaya göre daha fazla yoğunluk yaşandığını belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan,  “yaz sezonunun girmesiyle birlikte pazarımıza olan ilginin artarak devam ettiğini görüyoruz. geçen haftaya nazaran bu hafta biraz daha kalabalık. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki haftalarda bu kalabalık daha artarak devam edecek.” dedi.

Atkoşan, havaların ısınmasıyla birlikte yazlık giysi, ayakkabı gibi ürünlerin tezgahlarda yerini aldığını belirterek alışverişe yansımasını beklediklerini aktardı.

Atkoşan, yerli ve Bulgar müşterilerin pazara olan ilgisinden dolayı oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

Kentte 20 yıldan beri en kaliteli ürünleri müşterilerle buluşturduklarını vurgulayan Atkoşan, “20 beri en kaliteli ürünleri, en uygun fiyatlara müşteriyle buluşturmak adına buradayız. 2004 yılından bu yana Edirne'ye hizmet ediyoruz. İlk başlarda tabii ki Bulgar vatandaşlar pazarı tam olarak bilmiyorlardı. Zaman içerisinde onlar da öğrendiler ama özellikle ben Edirne halkına burada sizin de aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum.  Özellikle Edirneli hanımlar ilk pazarı açtığımızdan bugüne kadar yoğun bir şekilde pazara ilgilerini sürdürüyorlar.” Şeklinde konuştu.

Vatandaşların alışveriş noktasında birinci tercihinin Ulus Pazarı’ndan yana kullandığını söyleyen Atkoşan, yoğun ilgiden dolayı Edirnelilere yabancı turistlere teşekkür etti.

En güncel ürünleri en uygun fiyatlarla Edirne halkı ve Bulgar müşterilerle buluşturmaya devam ettiklerini vurgulayan Atkoşan, “elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Namımız sosyete pazarı olarak yayıldı. Komşu ülkelerden de duyuldu. Tezgâhlarımızın büyük çoğunluğu şu anda yazlık ürünleri satışa sunmuş durumdalar. Fiyat noktasında da dediğim gibi en minimum şekilde fiyatlarını tutuyorlar. Yani Ulus pazarı şu anda yaz sezonuna hazırlanmış vaziyette.” İfadelerini kullandı.

Atkoşan, Edirne'deki Kakava Şenlikleri münasebetiyle gelecek olan yerli turistlere de tabii ki mutlaka hizmet edeceklerini ve gelen misafirleri pazara beklediklerini belirtti.

Yaşanan yoğunluktan dolayı memnun olduklarına değinene Atkoşan, “esnafımız da son derece memnun. Gelen vatandaşların da memnun olduğunu biliyoruz. Her şeyin daha güzel olması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz.” Dedi.

Pazar içerisinde güvenliğin her zaman işlediğini dile getiren Atkoşan, “zabıtamız sürekli pazarın içerisinde denetim halinde. Tabii ki emniyet güçlerimiz de pazar içerisindeki herhangi bir hırsızlık başta olmak üzere olumsuzluklar noktasında bunların olmaması için engelleyici bir çalışma yürütüyorlar. Bu konuda da çok güvenli bir şekilde müşterilerimiz gelip alışverişlerini yapabilirler. Hem zabıtamız hem emniyet birimlerimiz bu konuda çok hassas bir şekilde çalışıyorlar.” Şeklinde konuştu.

Atkoşan, herkesi Ulus Pazarı’na beklediklerini söyledi.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN