Tunca Nehri'nden poşetler dolusu çöp çıktı

Tunca Nehri'nde bir araya gelen çevre dostu vatandaşlar poşetler dolusu çöp topladı. Nehir kenarındaki ve parktaki çöpleri toplayan çevreciler, kano yardımıyla nehir yüzeyindeki çöpleri de toplayarak herkese örnek oldu.

Tunca Nehri'nden poşetler dolusu çöp çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Tunca Nehri kenarında çöp toplama etkinliği düzenlendi. Çevre dostu vatandaşlar nehir kenarından ve parktan poşetler dolusu çöp topladı. Etkinliğe katılan Grubu kurucusu ve Öğretim Görevlisi Begona Rodriguez, Edirne Belediyesi'nin nehir kenarına ve parka çöp kutuları yerleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Aralarında üniversite öğrencilerinin de olduğu çevre dostu grup ilk olarak Tunca Nehri kenarındaki ve parktaki çöpleri poşetlere topladı. Ardından Tunca Nehri'ne kano yardımıyla acılan çevreciler yüzeyde bulunan çöpleri de topladı.

Çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla harekete gecen Plastiğe Hayır Grubu ve çevre dostu öğrenciler, piknik yapmak için Tunca Köprüsü çevresine bırakılan çöpleri topladı.

Tunca Nehri'nde debinin düşmesiyle birlikte kum adacıkları görünmeye başladı. Dibi görülen nehri de atılan çöplerde yüzeye çıktı. Çevre dostu grup poşetler dolusu çöpü toplayarak çevre temizliğine dikkat çekti.

'Bu parkın temizliğini belediye ele almalı'

Etkinliğe katılan '˜Plastiğe Hayır Grubu' kurucusu ve Öğretim Görevlisi İspanyol Begona Rodriguez, 'Aslında bu bölgeye çok gelmek istemiyorum burada belediye bir park yaptı. Bu parkın temizliğini belediye ele almalı. Görüldüğü gibi her yer çöp dolu. Sanırım biraz daha fazla çöp kutusuna ihtiyaç var. İnsanlar pikniğe geliyorsa çöpleri için yanında poşetleri de olmalı' ifadelerini kullandı.

Tunca ve Meriç nehirlerinde her yıl böyle etkinlikler düzenleyerek temiz çevreye dikkat çektiklerini belirten Edirne Doğa Sporları Kulübü Kano Antrenörü Mustafa Çelik, 'Vatandaşlar nehirleri geri dönüşümü olmayan plastik atıklarla kirletiyorlar. Biz de kıyıda kalan çöpleri kano yardımıyla toplamaya çalışıyoruz. Çevreye duyarlı bir kulübüz. Sadece su sporlarında değil doğa etkinliklerinde de çevremizi temizlemeye yardımcı oluyoruz. Üniversite öğrencileriyle sürekli etkinlikler yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan da özellikle Tunca Nehri'nin etrafını biraz daha temiz tutmalarını bekliyoruz' dedi.