Kakava öncesi Emniyet ekiplerinden trafik önlemi

​​​​​​​Edirne'de yaklaşan Kakava Şenlikleri için Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Kentte trafik probleminin yaşanmayacağı ve otopark alanlarının Zabıta ve Emniyet ekiplerince organize edileceği bildirildi.

Kakava öncesi Emniyet ekiplerinden trafik önlemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de yaklaşan Kakava Şenlikleri için Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Kentte trafik probleminin yaşanmayacağı ve otopark alanlarının Zabıta ve Emniyet ekiplerince organize edileceği bildirildi.

Edirne’de Valisi Yunus Sezer kentteki bir tesiste gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Sezer, Kakava Şenlikleri’ne ilişkin güvenlik önlemlerinin alındığını ve trafik sorunu yaşanmayacağını aktardı.

Sezer, yerel seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek yeni seçilen idarecilerin kente hareket getireceğini söyledi.

Kent dinamiklerinin Edirnespor’a daha fazla destek olması gerektiğini belirten Sezer, 25 Kasım Stadyumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Edirnesporu Tunca tesislerine geçirmeyi planladıklarını söyleyen Sezer, “Tesisi 3. Lig şartlarına uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Soyunma odasından tribününe kadar her anlamda şartlara uygun hale getireceğiz. Daha önce geçmeyi planlıyorduk fakat şartlara uygun hale getirmemiz zaman alıyor. İnşallah bir an önce Edirnesporu Tunca tesislerine geçireceğiz. Hali hazırda kullanılan 25 Kasım Stadyumu’nu da yıkıp yerine kent meydanı yapacağız. Biz bakanlık olarak Edirne’nin Balkanların Spor Merkezi olmasını istiyoruz. Şehrin buna ihtiyacı var. Biliyorsunuz Edirnespor play-offa çıkmaya hak kazandı. Onları tebrik ediyoruz. Edirnesporumuzun masraflarının büyük bir çoğunluğu şu an Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Valilik tarafından karşılanıyor.” Dedi.

Millet Bahçesi’nin bir bölümünün yaz aylarında kullanıma açılacağını duyuran Sezer, sürecin yakından takipçisi olduklarını dile getirerek 11 kilometre yürüme ve bisiklet yolunun yapım işinin tamamlandığını duyurdu.

Sezer, Nehrin etrafının düzenlenmesinin birkaç ay sürebileceğini ancak iç kısımların büyük bir bölümünün tamamlandığını vurguladı.

Sezer, Saraçlar Cadde’sindeki Sokak Sağlıklaştırma projesi hakkında açıklamalarda bulunarak ön çalışmaların tamamlandığını Kültür ve Çevre Bakanlıklarının yatırım programına alındığını söyledi.

Sezer, Kaleiçi’nde bulunan tarihi konaklardaki çalışmaların sürdüğünü söyleyen projeye destek olduklarını belirtti.

Arşimet Tribünleri - Meriç Nehri Santrali çalışmalarının hızla ilerlediğini belirten Sezer, “Bozulmaların sebebini öğrenmeye çalıştık. Tespit yaptırdık. Oluşan hasarın kaynağını tespit ettik. Proje yeniden yapıldı. 50 milyon liraya yapılmıştı ilk ihale. Hukuki süreç devam ediyor. Mahkeme tarafından kusur kime aittir tespiti yapılıyor.” Şeklinde konuştu.

Sezer, kentte devamsızlık sorunu olan öğrencilerin büyük çoğunluğunun okula döndürüldüğünü ve takip komisyonu kurulduğunu aktardı.

Kakava Şenlikleri için güvenlik güçleri tarafından tüm önlemlerin alındığını söyleyen Sezer,  “Emniyet Müdürlüğümüz Belediye ile toplantı gerçekleştirdi. Bu yıl otopark alanını Zabıta ve Emniyet ekipleri kontrol ve organize edecek. Bizlerde bu sene Edirne Kırmızısı ön plana çıkarılsın istedik. Edirne Kırmızısına boyanmış giysiler yaptırdık. Önümüzdeki yıl Kakava Şenliklerini hakkında 3 güne yayılacak bir planlama yapılabilir. Bu konuda gerekli adımları da atacağız.” İfadelerini kullandı.

Fahrettin Baydar