SAĞANAK VE DOLU YAĞAŞI EKİLİ ALANLARDA HASARA NEDEN OLDU.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde gece saatlerinde etkisini gösteren sağanak ve dolu yağışı ekili tarım arazilerine zarar verdi. Buğday ve ayçiçeği ekili tarım arazilerindeki ürünler 10 dakika süren misket büyüklüğündeki dolu yağışından etkilendi.

SAĞANAK VE DOLU YAĞAŞI EKİLİ ALANLARDA HASARA NEDEN OLDU.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde gece saatlerinde başlayan sağanak ve dolu yağışı ekili tarım arazilerine zarar verdi.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Sipahi, Sultanşah, Elmalı ve Bıldır Köylerinde etkili olan sağanak özellikle buğday ve ayçiçeği ekili tarım arazilerinde zarara neden oldu.

10 dakika süren misket büyüklüğündeki dolu yağışı kısa sürede bölgeyi etkisi altına aldı. Çiftçiler gece saatlerinde etkili olan yağış sonrası tarım arazilerine giderek zarar gören alanları inceledi.

Ekili alanlarda hasara neden olan dolu yağışı buğdayın başak olarak adlandırılan üst kısımlarını kırdı. Ayçiçeği ekili alanlarda ise yapraklarda delik açan dolu yağışı üreticileri endişelendirdi.

Çiftçiler Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün hasar tespit çalışmalarının ardından bazı arazilerde yeniden ekim yapacaklarını söyledi.

Ebru Yıldız Günenç