30 BAŞARILI HEKİMDEN BİRİ EDİRNE'DE

Edirne'de Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Ethem Cakcak, Avrupa Koloproktoloji Derneğince İrlanda'nın başkenti Dublin'de yapılan sınavda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı.

30 BAŞARILI HEKİMDEN BİRİ EDİRNE'DE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

             Avrupa Koloproktoloji Derneğince İrlanda'nın başkenti Dublin'de yaptığı sınavda başarılı olarak 'Fellow of the board of surgery in coloproctology' sertifikasını almaya hak kazanan Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Ethem Cakcak, Türkiye'deki 30 başarılı hekimden biri oldu.
            Dr. Öğretim Üyesi Cakcak,  Avrupa Koloproktoloji Derneğince İrlanda'nın başkenti Dublin'de yapılan sınavda başarılı olan Türkiye'de 30 Hekim olduğunu kaydetti.
Avrupa çapında düzenlenen proje ile türk hekimlerinin cerrahi alanda yeterliliğini ispatladığına değinen Dr. Öğretim Üyesi Cakcak,  Türk hekimlerinin kabiliyet olarak, beceri olarak Avrupa'daki hekimlerden daha üst durumda olduğuna değindi.
            Dr. Öğretim Üyesi Cakcak,  'Avrupa çapında, koloproktoloji alanında yeterliliğimizi ispatlayan bir belge durumunda. Sınavda başarılı olarak 'Fellow of the board of surgery in coloproctology' sertifikasını aldık. Şimdiye kadar Türkiye'den 30 hekim almıştı. Biz de buna hak kazanan kişiler arasında girmeyi başardık. Bu sertifika için Türkiye'deki hekim ve cerrahların Avrupa'daki meslektaşlarından hiçbir eksiğinin olmadığını gösteren bir yeterlilik belgesi diyebiliriz.' Dedi.
            Dr. Öğretim üyesi Cakcak, bu projeler sayesinde Türkiye'deki çoğu hekimin, cerrahın Avrupa'daki hekimlerden veya cerrahlardan hiçbir eksiğinin olmadığını gösterir nitelikte olduğunu söyledi.