ÖĞRENCİLER İKİNCİ EL PİYASASINI HAREKETLENDİRDİ

Edirne'de üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler ikinci el eşyacıları hareketlendirmeye başladı. İkinci el satıcısı Kadir Balıkçı, Fırsatçıların kiralık evleri tutup apart olarak öğrencilere kiraladığını bu nedenle hem işlerinin azaldığını hemde öğrencilerin fahiş kiralara ev tuttuğunu söyledi.

ÖĞRENCİLER İKİNCİ EL PİYASASINI HAREKETLENDİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Edirne'de ikinci el ev eşya satan esnafların işleri, üniversiteye kaydını yaptırıp yurt yerine evde kalmayı tercih eden öğrencilerin gelmeye başlamasıyla hareketlendi. Yeni Akademik yılda öğrenci sayısı 40 bini aşan Edirne'de  bu yıl yaklaşık 10 bin kişi yeni kayıt yaptırdı.  Öğrencilerin yeni yeni gelmeye başlamasıyla spot ve ikinci el satışı yapan esnafta hareketlenme başladı.

                Üniversite öğrencilerinin evlerde kullanmak için alacağı eşyalar dükkanlarda alıcılarını bekliyor. Esnaf, ev kuracak öğrencilere koltuk takımından, beyaz eşya takımına kadar uygun rakamda satış yaparak ev kurmalarına aracılık ediyor.

                İkinci el piyasası hareketlenmeye başladı

                Öğrenci kayıtlarının başlamasıyla ikinci el piyasasında hareketlilik beklediklerini belirten İkinci el satıcısı Kadir Balıkçı, 2 yıl pandemi nedeniyle dükkanlarının kapalı olduğunu bu süreçte hareketlilik beklediklerini kaydetti.

                Balıkçı, 'Kayıtlar ile birlikte öğrencilerde gelmeye başladı. Bazıları yurt bazıları ise ev bakıyorlar. Ev bakan öğrenciler eşyalar için bizleri tercih ediyor. Şuan tek tek olsa da bir hareketlilik bekliyoruz.  2 yıldan beri pandemi nedeniyle dükkanlarımız kapalıydı. Öğrenciler online eğitime geçtikleri için bizlerde aylarca iş yapamadık. Şimdi öğrencilerin gelmesini bekliyoruz. İnşallah işlerimiz iyi olur.' Şeklinde konuştu.

                Edirne'de öğrenciler daha uygun fiyatlara kalabilmek isterken bazı fırsatçıların evleri kiralayıp apart olarak kiraya verdiğini belirten spotçu Kadir Balıkçı, 'Edirne'nin her yeri apart olmuş. Kiralık evleri şahıs olarak kiralayıp apart yapıyorlar. Mal sahibinin bile haberi olmuyor. Öğrencileri mağdur ediyor aslında. Bir odayı öğrenci tutsa daha ucuza tutacak. Ama orasını aparta çeviriyor. Öğrencilere daha fazla fiyata kiraya veriyor. Öğrenci bin liraya, 2 bin lira tutacağı yeri, beş bin liraya tutuyor. Öğrenci için de kötü oluyor. Bizim için de kötü oluyor. Bu şekilde kira fiyatları da etkileniyor.' İfadelerini kullandı.

                'Biz de fiyatlar her zaman için uygundur'

                Öğrencilere her zaman kolaylık sağlamak adına ellerinden geleni yaptıklarını belirten İkinci el satıcısı Kadir Balıkçı, '500-600 liralık bir ocak biz de 300-400 lira arada çok büyük farklar var. Biz öğrenciye her türlü kolaylık sağlamaya gayret ediyoruz.  Biz spotçuyuz aynı zamanda yeni mal da olsa yine spot olarak sattığımız için hep ucuz mal satıyoruz. Biz de fiyatlar her zaman için uygundur. Öğrenciler bizim çocuğumuz, kızımız gibi, benim oğlum da okudu. Herkesin ailesinin durumu aynı olmuyor. Tabii ki biz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.' Dedi.

Barış Karapaça