Kuruyemişçilere fiyat etiket denetimi yapıldı

Edirne'de Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yılbaşı öncesi fahiş fiyat denetimi gerçekleştirildi. Ekipler yılbaşı öncesinde yılbaşında ailesi ile evde oturacak olan vatandaşlar tarafından yoğunluk oluşan kuruyemişçilerde fiyat etiket denetimi gerçekleştirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kuruyemişçilere fiyat etiket denetimi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Edirne'de yılbaşını ailesi ile evde geçirecek vatandaşlar gıda maddelerini almaya başladı. Market ve kuruyemişçilerde yoğunluk oluşmasıyla ekiplerde harekete geçti. Edirne Ticaret İl   
                Müdürlüğü Ekipleri kentte bulunan kuruyemişçilerde denetim gerçekleştirdi.
yılbaşı öncesi fahiş fiyatlara yönelik yapılan denetimlerde fiyat etiket denetimi yapıldı.
                Kuruyemişçileri dolaşan ekipler, ürünlerin raf ve kasa fiyatlarını kontrol etti, faturaları inceledi. 2022 yılının bitmesine sayılı günler kala kentteki esnaflar hazırlıklarını tamamlayıp müşterilerini beklemeye başladı. Yılbaşı öncesi denetimleri arttıran ekipler, Edirne'nin en işlek ve turistlerin en çok alışveriş yaptığı noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'ndeki kuruyemişçileri tek tek dolaşarak fiyat etiketlerini kontrol etti.

Satıcılar tarafından perakende satışa arz edilen malların veya ambalajlarının üzerinde kolaylıkla görülebilir ve okunabilir, dijital veya elektronik etiket konulması; etiket konulması mümkün olmayan hallerde ise aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilir ve okunabilir şekilde uygun yerlere asılması zorunludur. Bu çerçevede kentin işlek noktalarında işyeri bulunan kuruyemişçileri dolaşan ekipler, fiyat etiketlerinin görünebilir şekilde asılması yönünde esnafa hatırlatmada bulundu.

"Denetimler hem vatandaşın hem de esnafın faydasına"

Yılbaşına sayılı günler kala vatandaşların alışveriş için yerel esanafları trercih etmesi gerektiğini denetimlerin hem vatandaş hem de esnaf için faydalı olduğunu belirten Saraçlar Caddesi esnafı Arslan Kerimler," Hazırlıklarımızı yaptık müşterilerimizi bekliyoruz. Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret İl müdürlüğü, sağlık müdürlüğü belli zamanlarda gelip denetimler gerçekleştiriyorlar. Denetimler güzel ve faydalı oluyor" ifadelerine yer verdi. Barış Karapaça