'Hıdırellez geleneğini gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan 'Kakava ve Hıdırellez' dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.

'Hıdırellez geleneğini gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk dünyasında olduğu gibi ülkede de sevinç ve coşkuyla kutlanan Hıdırellez’in, Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları, baharın gelişini müjdeleyen gün olarak kabul edildiğini ifade eden İba, şenliklerin bu yıl da yoğun katılımla ve coşkulu şekilde yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

‘Kakava ve Hıdırellez’ dolayısıyla kentte yapılacak etkinlikler nedeniyle binlerce turistin Edirne’ye akın edeceğini belirten Başkan İba, “Kalabalıkla birlikte Kakava ateşi yakılacak, dilekler nehre atılacak. Bizlerde bu coşkuya ortak olacağız. Hıdırellez kültürü bizlere atalarımızdan miras kaldığı gibi, bizler de bu zaman diliminin önemini bilerek, bu geleneği sürdürüyor ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin her yerinde coşkuyla kutlanan Hıdırellez Bayramı’nın, sağlık, mutluluk, huzur, barış ve bereket getirmesini diliyor, tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ