CUMHURBAŞKANI'NIN KARARI EDİRNELİ ESNAFI MUTLU ETTİ

Çilingirler Çarşısı esnafını ziyaret eden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba Resmi Gazete'de yayımlanan Bulgaristan vatandaşlarına vize muafiyeti hakkında açıklamalarda bulundu. Esnafın karardan memnun olduğunu belirten İba, daha güzel çalışmalara imza atılacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANI'NIN KARARI EDİRNELİ ESNAFI MUTLU ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba Çilingirler Çarşısı esnafını ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerle bir araya gelen İba, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan karar sonrası Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye girişlerindeki pasaport zorunluluğunun kaldırılması hakkında açıklamalarda bulundu. İba, Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelişlerde sadece kimliğin yeterli olacağını hatırlattı.

'Esnaf karardan memnun'

Çilingirler Çarşısı esnafı ile çay içtiklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayınladığı genelge ile ilgili karşılıklı istişarede bulunduklarını söyleyen İba, esnafında bu karardan memnun olduğunu aktardı.

Bu kararın 3 ay öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini dile getiren İba, ilgili kurumlarında bir değerlendirme yaptığını ve ondan sonra böyle bir kararın çıktığını ifade etti.

'Sınır illerinin hepsinde daha güzel çalışmalara imza atılacak'

Sınır şehirlerinin hepsinde daha güzel çalışmalara imza atılacağını söyleyen İba, kararın Edirne için hayırlı olmasını diledi.

Diğer sınır illerinden de aynı talebin geldiğini ama ilk açıklamanın Bulgaristan ile ilgili olduğuna dikkat çeken İba, diğer sınır illeri içinde aynı kararın beklendiğini ifade etti.

'Edirne ticareti hareketlenecek'

Ziyaretlere devam edeceklerini belirten İba, 'Onların memnuniyetlerini dinledikçe biz de çok memnun olduk. İnşallah bu durum ticaretlerine daha da katkı sağlayacak. Edirne ticareti hareketlenecek. Esnafımızla sohbet edip hayırlı işler diledik hem de bizden talepleri var mı diye sorduk. Önümüzdeki ay 15 gün sonra Ankara'da il başkanları toplantısına gideceğiz. Cumhurbaşkanımıza aktarmak istedikleri bir konu varsa onları almak için ziyaretlere başladık. İlk ziyaretimize Çilingirler Çarşısı esnafı ile başladık.' Dedi.

  Barış Karapaça