• Haberler
  • Edirne
  • 'ETUS şoförlerinden maalesef insanlar yaka silkiyor'

'ETUS şoförlerinden maalesef insanlar yaka silkiyor'

Edirne Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında söz alan AK Partili meclis üyesi Necamettin Attay, ETUS'u eleştirdi. Attay, vatandaşların ETUS şoförlerinden şikayetçi olduğunu belirterek düzenleme yapılmasını istedi.

'ETUS şoförlerinden maalesef insanlar yaka silkiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezinde yapılan toplantıda 16 gündem, 13 gündem dışı madde görüşülerek, karara bağlandı.

Belediyenin ETUS’a 65 yaş üzeri ile şehit yakınları ile gazi ve yakınlarının ücretsiz taşınması konusunda son aylarda yaptığı mali desteği Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında da devam etmesi konusu görüşüldü. Konuya ilişkin Partili Meclis üyesi  Necamettin Attay söz alarak ETUS hakkında eleştirilerde bulundu.

Attay, vatandaşların ETUS şoförlerinden şikayetçi olduğunu belirterek düzenleme yapılmasını istedi.

Edirne'de ETUS'un devamlı şikayetin geldiği ve belediyenin başını ağrıtan tek sorunun taşıma olduğunu söyleyen AK Partili meclis üyesi Necamettin Attay, "Hizmet alanı da dinlemek lazım. Vatandaşlarımızı dinlersek, ETUS şoförlerinden maalesef insanlar yaka silkiyor. Duraklarda beklemekten, arabaya binerken yapılan muameleden. Özellikle 65 yaş üstüne yapılanlar kimse kusura bakmasın bu devletin verdiği bir haktır, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes bu haktan faydalanır. Vatandaş kendilerine verilen hakkı kullanıyor. Devlet az veya çok veriyor o ayrı bir konu. Ama hiç kimse 80 yaşındaki vatandaşa 'Gel Gazimihal'de görüşelim' diyemez. ETUS'tan vatandaşlara karşı biraz daha saygı bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

ETUS'ta çalışan hiçbir şoförün vatandaşa kötü muamelesinin olmaması gerektiğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, "Denetimlerimizi arttıracağız. ETUS her zaman kontrolümüz altında olacak" dedi.

Edirne’deki ETUS minibüsleri ve taksiler ve servis araçlarının tarifelerine zam talebinde bulunuldu. Edirne Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısına gelen talepler Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda Edirne'de devam eden altyapı çalışmaları için İller Bankasından 228 milyon lira kredi kullanımı da oy birliğiyle kabul edildi.

Dilek Şahin-Alper Tavukçu