• Haberler
  • Edirne
  • Üniversite hayali kuran milyonlarca genç için tercih heyecanı başladı

Üniversite hayali kuran milyonlarca genç için tercih heyecanı başladı

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) tercihleri başladı. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılacak olan tercihler 5 Ağustos'a kadar devam edecek.

Üniversite hayali kuran milyonlarca genç için tercih heyecanı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) sonrası18 Temmuz'da puanları açıklanan adaylar tercihlerini yapmaya başladı. Üniversite hayali kuran milyonlarca genç için tercih heyecanı başladı.

İnternet üzerinden yapılacak olan tercihler ÖSYM'nin kılavuzuna göre yapılacak. Adaylar ais.osym.gov.tr internet sitesinden T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek veya ÖSYM aday işlemleri Mobil Uygulamasından yapılabilecek.

          Tercih işlemleri 5 Ağustos'a kadar devam edecek. Adaylar, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, tercih işlemleri başvuru merkezlerinden yapılmayacağı, ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacağı ve sadece elektronik ortamda yapılacak tercihlerin işleme alınacağı belirtildi.

         Adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerektiği konusunda ÖSYM tarafından uyarılarda bulunuldu.
Umut Poyraz