• Haberler
  • Edirne
  • Kararı duyan Bulgar vatandaşlar Edirne'ye akın etti

Kararı duyan Bulgar vatandaşlar Edirne'ye akın etti

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Türkiye Bulgaristan vatandaşlarına vize muafiyeti sağlayacak. Alınan bu karardan memnun olan Edirne esnafı, Bulgar turistlerin kente daha fazla geleceğini ve satışların artacağını söyledi.

Kararı duyan Bulgar vatandaşlar Edirne'ye akın etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı kararına göre, hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları geriye dönük son 180 gün içinde toplam 90 güne kadar ikamet edebilecek şekilde, vizesiz olarak Bulgaristan'a seyahat edebilecek. Hizmet pasaportu sahibi vatandaşlar ile diplomatik pasaport sahibi vatandaşlar 30 güne kadar yapacakları seyahatler için vizeden muaf olacak.

Alınan bu karar sonrası mutlu olduklarını dile getiren Edirne esnafı, Bulgar turistlerin kente daha fazla gelebileceği için memnun olduklarını aktardı. Temel ihtiyaçlarını Edirne'den karşılayan Bulgar turistler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aldığı karar sonrası teşekkür etti.

Kararı duyan Bulgar vatandaşların Edirne'ye gelişlerinde artış başladı.

                Alışveriş için Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen Sevgi Raşonova, "Kaşar peyniri, peynir, zeytin her şeyi buradan alıyoruz. Türkiye'nin dana etine bayılıyorum çok güzel. Bu alınan karar bizi memnun etti. Daha rahat gelip gidebileceğiz" dedi.

                Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan karar sonrası Bulgar vatandaşların Türkiye'ye pasaportsuz gelebileceklerinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen belirten Bostanpazarı esnafı Metin Doğan, kararın açıklamasından sonra işlerin hemen hareketlendiğini ifade etti.

                Kararı duyan Bulgar vatandaşların Edirne'ye akın ettiğini aktaran Doğan, hafta ortasında olunmasına rağmen çarşıda beklenmedik bir hareketliliğin yaşandığını ve bu hareketliliğin daha da artacağını söyledi.

'Güne bu güzel haberle merhaba dedik'

                Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen Nurşen Halil, 'Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen Nurşen Halil, güne güzel haberle başladık. Türkiye'ye sadece kimlikle gelebilme kararı bizleri çok mutlu etti.' Dedi      Bulgaristan'dan gelen Hristo Karageorgiev, 'Alınan kararı çok iyi buluyoruz. Bundan sonra Edirne'ye daha fazla turistin gelecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederiz. Artık daha fazla gelip alışveriş yapılabileceğiz.' Dedi.

Açıklanan karardan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Edirne esnafı İbrahim Halil Özer, "Bulgar turistler gelmeye başladı. Özellikle gurbetçi gelişleri bittiği zaman akın akın Bulgar turistler gelmeye başlayacak. Ağustos ayında Bulgarlar akın akın gelmeye başlayacak" dedi.

Edirne esnafı Rahmi Cömert, "Açıklanan karar bu güne kadar aldığım en güzel kararlardan birisi oldu. Bu tarihten itibaren Bulgar turistlerin gelişleri hızlanacak ve işlerimiz de hareketlenecek." Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından alına verilere göre Ocak ve Mayıs ayları döneminde Türkiye'ye 944 bin 366 Bulgar turist giriş yaptı.

Önümüzdeki günlerde Bulgar vatandaşların Edirne'ye gelişlerinde artış bekleniyor.