Buğdayda hastalık tespit edilmedi

Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt hububat ve ayçiçeği ekili arazilerde inceleme yaptı. Kentte yaklaşık 135 bin hektar alana ekilen buğdayın gelişiminin iyi olduğu ve hastalığa rastlanmadığı belirlendi.

Buğdayda hastalık tespit edilmedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Karabulut, Sarayakpınar ve Büyükismailçe köylerindeki ekili arazilerde gözlem yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt’a incelemeler sırasında Bitkisel Üretim ve Bitki Sağğı Şube Müdürü Nadi Aygen’de eşlik etti.

Yapılan incelemelerde, bölgede iklim şartlarına göre ıslah edilmiş mutlak kışlık buğday çeşitlerinin süt olum döneminde olduğu, bayrak ve alt yapraklarının canlılığını koruduğu görülürken, son yıllarda meydana gelen iklim değişiklikleri, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi gibi iklimsel faktörlerden dolayı bölgemiz buğday ekilişleri içerisinde çiftçilerin tercih ettiği erkenci çeşitlerinde süt olum döneminde olduğu, ancak genetik yapılarında olan erkencilikten dolayı bayrak yapraklarında ve alt yapraklarında daha erken sararmalar olduğu gözlemlendi.

 Kentte yaklaşık 135 bin hektar alana ekilen buğdayın gelişiminin iyi olduğu ve hastalığa rastlanmadığı belirlendi.

Bayazıt’ın görüşlerine yer verilen açıklamada, “İlimizde yaklaşık 135.180 Hektar alanda buğday ekimi yapılmış olup; yaptığımız tarla kontrollerinde buğday gelişimlerinin gayet iyi olduğu, hastalık ve zararlı tespit edilmediği, İklimsel bir olumsuz etki olmadığı sürece herhangi bir rekolte kaybı beklenmemektedir. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum.” İfadeleri kullanıldı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ