Bulgar vatandaşlar artık Edirne'yi tercih etmiyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte gurbetçiler sınır kapılarından yurda giriş yapmaya başladı. Gurbetçilerin gelişleri sınır kapılarında yoğunluk oluşturuyor. Bu nedenle kente alışveriş yapmaya gelen Bulgar vatandaşlarında gelişlerinde azalma yaşandığı iddia edildi.

Bulgar vatandaşlar artık Edirne'yi tercih etmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bulgar vatandaşlar artık Edirne'ye gelmiyor. Kentte özellikle Ulus ve Meyve-Sebze Pazarı'nın kurulduğu günlerde yoğunluk oluşturan Bulgar vatandaşların gelişlerinde azalma söz konusu. Yaz aylarının gelmesiyle sınır kapılarında yoğunluk oluşturan gurbetçilerin Bulgar vatandaşların gelişlerini etkilediği iddia ediliyor. Bulgar vatandaşların gelişlerindeki azalmanın sadece gurbetçilere bağlı olmadığını söyleyen Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Bulgar vatandaşların gelişlerindeki azalmanın 3 aylık bir süreç olduğunu söyledi.

Gurbetçilerin sınır kapılarında oluşturduğu yoğunluk nedeniyle Bulgar ziyaretçilerin kente gelişlerinde azalma görüldüğü iddiasına yanıt veren Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, bu durumun birçok sebebi olduğunu ifade etti.

'Bulgar vatandaşların gelişlerindeki azalma üç aylık bir süreç'

Bulgar vatandaşların gelişlerindeki azalmayı gurbetçilere bağlamamak gerektiğini belirten Cingöz, 'Gurbetçilerin dönüşü başlamadan evvel de ben piyasayı kontrol takip ediyordum. Bu Bulgar vatandaşların gelişlerindeki azalma aşağı yukarı üç aylık bir süreç. Her geçen gün azaldı. Sadece oraya bağlarsak yanlış tespit yapmış oluruz diye düşünüyorum. Bunun bir sürü etkenleri ve nedenleri vardır. Belki bizim fiyatlarımızı burada yüksek buldukları için gelmiyorlar. Lüleburgaz'a doğru gittiklerini duyuyorum. Sadece ondan dolayı da azalma olduğunu da ben düşünmüyorum. Yani gelip Lüleburgaz'a veya Kırklareli tarafına gideninde çok olduğunu düşünmüyorum.' Dedi.

Bulgar vatandaşların eskisi gibi Edirne'ye gelmediklerini aktaran Cingöz, gelişlerdeki azalmayı zaman içerisinde anlayacaklarını kaydetti.