Üniversite öğrencileri, depremzedelere destek için çalışıyor

Edirne'de depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak amacıyla oluşturulan yardım merkezindeki çalışmalara katılan üç üniversite öğrencisi, ilk günden beri gönüllü olarak canla başla çalışıyor.

TAKİP ET

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen yıkıcı depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği aralıksız olarak devam ediyor. Edirne'de Valilik koordinasyonunda Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan yardım toplama merkezindeki çalışmalara genciyle yaşlısıyla herkes destek veriyor.

Edirne'de üç Trakya Üniversitesi öğrencisi, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından Edirne Valiliği koordinasyonunda başlatılan yardım çalışmalarına ilk günden beri katkı sağlıyor. Kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için ücretsiz oluşturulan sosyal markette görev alan öğrenciler, ilk günden beri canla başla çalışıyor.

"Fırsat buldukça depremzedelere yardımcı olmak için çalışıyoruz"

Fırsat buldukça depremzedelere yardımcı olmak için çalıştıklarını söyleyen Buğra Yücedağ, "

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gidip depremzede belgesi almış olan depremzedelerin ihtiyaçları tespit edildikten sonra bizlere listeler veriliyor. Bunun doğrultusunda ihtiyacı olan yorgan, yastık, kıyafet, gıda bu tarz malzemeleri depremzedelere veriyoruz. Depremin ikinci gününden beri buradayım. Fırsat buldukça sürekli olarak geliyorum. Bir çokta hikaye dinledik burada. Özellikle üniversite kitapları, orta okul kitapları gibi ihtiyaçları temin etmek için sürekli bir çalışma içerisindeyiz arkadaşlarımızla beraber. İlk günlerde depremzede aileleri gördüğümüz zaman insanı duygu olarak üzülüyorduk. Yardım ettiğimizde o kadar motive oluyoruz ki eve gittiğimizde buradaki yorgunluktan eser kalmıyor" ifadelerine yer verdi.

"İlk günden beri gönüllü olarak geliyorum"

İlk günden beri gönüllü olarak çalışmalara destek verdiğini söyleyen Yağmur Özsöz, "Elimizden geldiği kadar depremzede ailelere yardım ediyoruz. Onları görünce üzülüyoruz. Çocuklar geliyor onlarla oyun oynuyoruz, mutlu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

"Türkiye'deki insanların birlik olduğunu düşünüyorum"

Serra Bangacı, "Elimizden geldiğince tüm depremzede ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Beni ailelerden çok çocuklar etkiledi. Onların gözlerindeki korku, endişe, bilinmezlik çok fazla etkiliyor herkesi. Bir oyuncak verdiğimizdeki mutlulukları hiç bir şeyle karşılaştırılamaz. O durumda bizlerde olabilirdik. Deprem Kahramanmaraş'ta değil de Edirne'de de olabilirdi. Türkiye'deki insanların birlik olduğunu düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN