Türk Polis Teşkilatı 178 yaşında

1875 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı'nın 178. Kuruluş yıldönümü Edirne'de Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı. Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlara Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar dileyerek, '7'den 70'e büyük bir dayanışma örneği gösterilmiş, ülkemizin her bir ferdi dünyaya adeta birlik ve beraberlik dersi vermiştir' dedi.

TAKİP ET

1875 yılında kurulan ve 178 yıldır halkın huzuru ve güveni için canla çalışan Türk Polis Teşkılatı'nın kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı.
Her yıl 10 Nisan tarihinde kutlanan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Atatürk Anıtında çelenk töreni düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, ve Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Edirne Şube Başkanı Ali Bilgin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Milletin huzuru ve devletin bölünmez bütünlüğünün teminatı, gücünü yasalardan, desteğini yüce Türk milletinden alan emniyet teşkilatının kuruluşunun 178. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Edirne İl Emniyet Müdürü Alçalar, "10 Nisan 1845 tarihinde "polis nizamnamesi" ile kurulan ve cumhuriyet'in ilanıyla birlikte bugünkü yapısının temelleri oluşan teşkilatımız, 178 yıldır ülkenin huzur ve güvenliğini bozmaya yeltenen her türlü şer odaklarına ve suç örgütlerine karşı hem yurt içinde, hem de yurt dışında gece gündüz demeden cesaretle ve fedakârca mücadelesini sürdürmektedir" dedi.

"Adaletin giriş kapısı, güçsüzün, zayıfın koruyucusu, toplumun düzen ve huzurunun bekçisi"

Tarih boyunca çeşitli devletler kurmuş olan Türklerin, kamu düzeni ve güvenliğini ulusal savunma ile birlikte yürüttüğünü belirten Alçalar,"Köklü bir geçmişe, tecrübe ve birikime sahip olan Türk polis teşkilatı, kuruluşundan bugüne kadar kanun ve nizamların kendisine verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda insan haklarına saygılı güvenlik hizmeti yürütmektedir.Adaletin giriş kapısı, güçsüzün, zayıfın koruyucusu, toplumun düzen ve huzurunun bekçisi, devletin güvenliğinin teminatı, gerektiğinde hiç tereddüt etmeden vatanı ve milleti için canını feda eden vatan evlatlarının onurlu ve kutsal mesleğinin adıdır polislik" şeklinde konuştu.

"Devletimizin emrinde milletimizin hizmetinde yolumuza devam edeceğiz"

178 yıldır güvenlik ve huzur için 7 gün 24 her yerde görev yapan Polis Teşkilatının manevi değerlerin ışığında milli birlik ve beraberlik için suç ve suçluyla mücadelede kararlı ve dirayetli duruşunu koruduğunu aktaran Alçalar, “Her geçen gün değişen suç türleri ile etkin mücadelesini, ulusal ve uluslararası alanda sürdüren teşkilatımız, suçla mücadelede yeni uzmanlık birimlerini oluşturmakta, operasyonel anlamda yeni taktiksel roller kazanmakta, bugünün teknolojik gelişmelerini yakından takip edip dijital dönüşüm çalışmalarına hız vererek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için kararlılıkla çalışmasını sürdürmektedir" ifadelerine yer verdi. İfadelerine yer verdi.

Depremzedeler unutulmadı

6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş merkezli birçok ili derinden etkileyen 2 büyük deprem yaşandığını hatırlatan Alçalar,Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve yıkıcı doğal afeti olan bu depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlara Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diledi.

" Ülkemizin her bir ferdi dünyaya adeta birlik ve beraberlik dersi vermiştir "

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından 7'den 70'e büyük bir dayanışma örneği gösterildiğini söyleyen Alçalar,"Ülkemizin her bir ferdi dünyaya adeta birlik ve beraberlik dersi vermiştir. Her zaman olduğu gibi bu zor dönemde de kahraman Türk polis teşkilatı ilk andan itibaren depremin izlerinin silinmesi, yaraların sarılması ve bölgede hayatın yeniden normale dönmesi için arama-kurtarma faaliyetlerinden iç güvenlik faaliyetlerine kadar her alanda görev almış, bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için seferber olmaya, onlara umut olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Türk polisi yaraları sarmak için seferber olmaya devam edecek"

Türk polisinin, bundan sonraki süreçte de vatandaşların yaralarını sarmak için seferber ve onlara umut olmaya devam edeceğini söyleyen Alçalar,“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi, emekli mensuplarımızı minnet ve şükranla anıyor, değerli mesai arkadaşlarıma ve en az onlar kadar fedakar ailelerine en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor teşkilatımızın 178. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum." Diye konuştu. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.