'Sanatın İyileştirici Gücü' sergisinin geliri depremzedelere bağışlanacak

'Sanatın İyileştirici Gücü' sergisinin açılışı yapıldı. Sergiden elde edilecek gelir depremzedelere bağışlanacak. Organizatör Yağmur Tuzcu, 27 sanatçının 79 eserinin sergide yer aldığını kaydetti. Tuzcu, elde edilen gelirin çeşitli yardım kuruluşlarına bağışlanacağını söyledi.

TAKİP ET

Geliri depremzedelere bağışlanacak "Sanatın İyileştirici Gücü" sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Kentteki bir otelde açılan sergiye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eşi Esra Gürkan, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Sergiden elde edilen gelir sanatçıların belirlediği oranda çeşitli yardım kuruluşlarına bağışlanacak.

Serginin açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin herkesin canını yaktığını, Türkiye'nin muhteşem bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti.

Serginin organizatörü Yağmur Tuzcu ise, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilk günden beri yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Yardımların devamlılığına dikkat çeken Tuzcu, “1 ay önce korkunç bir deprem felaketi ile karşılaştık. O günden beri hem aile olarak hem şirketler olarak hem de toplum olarak hepimiz ülkece çok ciddi seferber olduk. İlk günden beri yardımda bulunuyoruz ama yardımların sürekliliğinin önemini her geçen gün anladık. Ne yapabiliriz diye düşündüm. Böyle bir fikir geldi aklımıza. Açtığımız sergide 79 farklı eser var. eserleri teslim alırken sanatçılarla bir protokol imzaladık. Ne kadarını bağışlamak istediklerini kendilerine sorduk. Kendilerinin gönüllülükleri esasında yüzde kaç bağışlamak isterlerse o kadarını bağışlıyorlar.” Dedi.

Sanatçılardan Aynur Uysal ise, sergide bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Uysal, depremzedelere bir nebzede olsa destek vermek için eserlerini bağışladığını dile getirdi ve şöyle devam etti: “Gelirin tamamını depremzedelere bağışlayacağım. Sergiyi dolaşan vatandaşlardan Neşe İleri, serginin çok güzel olduğunu belirterek, buradan elde edilecek gelirlerin depremzedelere bağışlanmasının da güzel bir yardımlaşma olacağını düşünüyorum”
Barış Karapaça