ALINAN ERTELEME KARARI ESNAFI MUTLU ETTİ

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında 1 Ekim'den itibaren uygulanması beklenen haftanın bir günü kapalı olma uygulaması ertelendi. Açıklanan kararla birlikte 1 Ocak 2023'e ertelenen uygulama Edirneli esnafı sevindirdi.

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan kararla berber, kuaför ve güzellik salonlarında planlanan bir gün kapalı kalma uygulaması ertelendi. 1 Ekim'de hayata geçmesi planlanan uygulama 1 Ocak 2023'e ertelendi.

Kararın ertelenmesinin ardından açıklamalarda bulunan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, esnafların 1 Ocak 2023'e kadar eski uygulama ile çalışmaya devam edeceğini aktardı.

Gül; '1 Ekim'den itibaren belirlenecek günlerde valiliğin kararı doğrultusunda hafta tatili yapılması uygun görülmüştü. Alınan bu karar da bir düzenleme sıkıntısı oldu sanırım. Bu tarih 1 Ocak 2023 tarihine uzatıldı. Karar kısmen sevindirdi. Tatil yapmak isteyenleri üzdü. Eskisi gibi çalışma saatleri devam edecek. İsteyen istesi gün ve saat kapatabilir. Çalışmalarına devam edebilir. 1 Ocak 2023 tarihinde resmi kurumlardan gelen genelgeye göre hareket edilmesi için kararı üyelerimize bildireceğiz.' Dedi.

Saraçlar Caddesi'nde Bulgar ve yurt dışından gelen vatandaşlara kuaförlük hizmeti veren Güray Özsaygılı, alınan karardan memnun olduklarını dile getirdi. Önceden alınan kararın yanlış olduğunu ifade eden Özsaygılı, 'Yanlış bir karardı, bu yanlıştan dönüldü. Kapatmak isteyenler kapatıyordu zaten. Esnaf kapanış saatini kendi belirlesin. Burası sınır bölgesi, bu yanlıştan dönüldü. Bu karara sevindik.' Şeklinde konuştu.