Algıyı bırak yollara bak!

Edirne Belediyesi Mayıs Ayı meclis toplantısına Keşan İlçesi'ne bağlı Beğendik Beldesi'nde devam eden altyapı çalışmaları damga vurdu. Beğendik Beldesi bütçesinin yetersiz kalması nedeniyle Edirne Belediyesi'nden destek istedi. Belediye Başkanı Recep Gürkan konuyu meclis gündemine taşıyıp beldeye yardım edilmesi talebinde bulundu. AK Parti Belediye Meclis grubu ise Edirne'de devam eden altyapı ve asfaltlama çalışmaları tamamlanmadan beldelerin alt yapı işinin yapılmasına tepki gösterdi.

Algıyı bırak yollara bak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediyesi Mayıs Ayı meclis toplantısında gündem dışı konuşulan Beğendik Beldesi yol ve kaldırım düzenlemesi çalışmaları hakkında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile AK Parti meclis grubu arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

                Beğendik Beldesi'nde devam eden altyapı çalışmalarına bütçesinin yetersiz kaldığı ve Edirne Belediyesi'nden destek istemesi üzerine konu Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Mayıs ayı meclis toplantısında gündeme alındı.

Konu ile ilgili olarak AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç Edirne devam eden altyapı ve asfaltlama çalışmaları bitirilmeden beldelerin alt yapı işinin gündeme alınmasına tepki göstererek önceliğin Edirne olması gerektiğini söyledi.

Dinç; 'Önceliğimiz Edirne olmalı'

Beğendik Beldesi'nin Edirne Belediyesi'nden destek istemesi üzerine gündeme alınmasının ardından Belediye Meclisi toplantısında söz alan AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç; 'Meclis toplantısı başında söylenen gibi önceliğimiz Edirne altyapısı ve kaldırımları olmalıdır.  Bizlerde istiyoruz, ilçe belediyelerine yardım edelim ama. Bir konuda bilgide sunmak istiyorum. Haberiniz yok sanırım, gelen dilekçede TREDAŞ ve altyapı çalışmalarıyla ilgili şeklinde ibraz edilmiş. Bizim yapmış olduğumuz araştırmalarda TREDAŞ en son 2008 yılında çalışmalarını bitirmiş yollar yapılmış şuan yapılan çalışma içme suyu ve şebeke hattıyla alakalı ve orada yapılan çalışmalarda parke taşlar bozulan yerlerin yanında duruyor. Yani sadece parke taş döşenmesi ile ilgili bir işlem yeterli olacaktır. Uygun olursa bu maddenin geri çekilmesini istiyoruz. Edirne'mizin kendi sorunlarını tamamlandıktan sonra çevre ilçelere ve beldelere yardım edilmesi gerektiğini düşünüyoruz' İfadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Gürkan ise AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Dinç'e tepki gösterdi. Yapılan oylamanın ardından Beğendik Beldesi'ne yardım yapılmasını içeren madde AK Parti ve MHP üyelerinin hayır oyu vermesine rağmen oy çokluğuyla geçti.

Haber Merkezi