• Haberler
  • Edirne
  • 'HAYAT BOYU ÖĞRENME' HAFTASI ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

'HAYAT BOYU ÖĞRENME' HAFTASI ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Saraçlar Caddesi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri ve usta öğreticileri yaptıkları ürünleri sergiledi.

'HAYAT BOYU ÖĞRENME' HAFTASI ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Edirne'de Saraçlar Caddesi'nde Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ı Meriç İlkokulu öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı ile Balkan Dans Grubu Folklor ekibi gerçekleştirdikleri gösteriyle karşıladı.

                Mehter takımının gösterisi sonrası Vali Kırbıyık, öğrencileri tebrik etti ve fotoğraf çekildi. Etkinlikte Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında gerçekleştirilen slogan yarışmasında başarı elde eden öğretmenlere ödülleri Vali Kırbıyık tarafından verildi.

                Etkinlik programı kapsamında açılış kurdelesini Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne Vali Yardımcıları Ali Uysal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve beraberindekiler kesti.

                Kurdele kesiminin ardından Edirne Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri ve usta öğreticilerin yaptıkları ürünlerin sergilendiği stantları gezerek gerçekleştirilen çalışmaları inceledi.

                Etkinlikte açıklamalarda bulunan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 'Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları inceledik. Hakikatten ortaya çok güzel eserler çıkmış. Bu eserlerin ortaya çıkmasında büyük emek sarf eden usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. Güzel birlikteliklerle güzel çalışmalar yapmışlar. Bu kurslar beceri kazandırmanın yanı sıra sosyalleşme vasıtası olma gibi bir fonksiyonu var. Dolayısıyla emekli vatandaşlarımız, gençlerimiz, öğrencilerimiz gelip burada bir birleriyle buluşup ortak bir gaye doğrultusunda çalışıyorlar. Bu yüzden bu çalışmalar çok kıymetli.' İfadelerini kullandı.

                Tüm vatandaşları Halk Eğitim Kurslarına davet eden Kırbıyık, 'Bizim temel hedefimiz bu yıl 40 bine yakın kursiyer ve 1700'e yakın kurstu. Bu yıl yüzde 8 ila 10 bandındayız. Gelecek yıl bu oranında yüzde 20'leri bulmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımıza eğitimin sadece ortaokulda, lisede olmadığını hayatın her döneminde öğrenebilecekleri şeyler olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Talepler doğrultusunda istenilen kursları açabiliriz. Tüm vatandaşlarımızı bu kurslara bekliyoruz.' Dedi.

Saraçlar Caddesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Vali Yardımcıları Ali Uysal ve Hakan Yavuz Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Selim Ak, Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Şengül Çildam ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Meltem Bal katıldı.

Ebru Yıldız Günenç