• Haberler
  • Edirne
  • 'GENÇLERİMİZ, TÜRK MİLLETİ'NİN GELECEĞE GÜVENLE BAKMASININ SİMGESİDİR'

'GENÇLERİMİZ, TÜRK MİLLETİ'NİN GELECEĞE GÜVENLE BAKMASININ SİMGESİDİR'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Samsun'da yakılan meşalenin bugün de aynı kararlılık ve gururla gençler tarafından taşındığını belirten İba, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesinin yine gençler olduğuna değindi.

'GENÇLERİMİZ, TÜRK MİLLETİ'NİN GELECEĞE GÜVENLE BAKMASININ SİMGESİDİR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

"Işığımız, umudumuz, geleceğimiz sevgili gençler"

Gençlerin ışık, gelecek ve umut olduğunu ifade eden Başkan İba, 19 Mayıs'ta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan, Amasya, Erzurum ve Sivas'tan tüm yurda yayılan Milli Mücadele'yi başarıya taşıyan ruhu, heyecanı ve coşkuyu, bugün gençlerin gözlerinde gördüklerini vurguladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın istiklal mücadelesinin sembolü olduğunu söyleyen Başkan İba, Türk milletinin, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919'da kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiğinin altını çizdi.

19 Mayıs 1919'un, Türk Milleti'nin Bağımsızlık ve Özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, Ulusal değerlerin yeşerdiği, Kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olduğunu hatırlatan İba,  'Bağımsızlık mücadelesinde birlikte ve beraberlik içinde kenetlenen aziz milletimiz, hürriyetinden asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimizin her bir ferdinin canı pahasına verdiği bu mücadeleyle bir kahramanlık destanı yazılmış, tarihte benzerine rastlanmamış bir dirilişin de sembolü olmuştur' ifadelerine yer verdi.

'Gençlere her alanda güvenmeli ve önlerini açmalıyız'

Gençlerin Türk Milleti'nin geleceğe güvenle bakmasını simgelediğini aktaran İba, 'Gençlere her alanda güvenmeli ve önlerini açmalıyız. Gençlerimizin, 19 Mayıs'ın anlamını kavrayarak, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değerlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inancımız tamdır. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere tüm hemşerilerimizim 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Haber Merkezi