'˜DİJİTAL DÜNYADA AİLE OLMAK' KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Edirne İl Müftülüğü tarafından '˜Dijital Dünyada Aile Olmak' adı altında konferans düzenlendi. Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen konferansta Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, ailelerin temelini kadınların oluşturduğunu belirtti.

'˜DİJİTAL DÜNYADA AİLE OLMAK' KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'˜Dijital Dünyada Aile Olmak' adı altında Edirne Halk Eğitim Merkezinde konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansta ilk olarak konuşmalar gerçekleştirildi.

Edirne İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen konferansta konuk olarak katılan Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, ailenin toplum için çok önemli olduğunu söyledi.

Türk toplumunun temelinin aile olduğunu ifade eden Sürgeç, 'Aile bir toplum için çok önemlidir. Biz eğer bu toplumda bağımsızlık kazandıysak sağlam aileden dolayıdır. Sağlam temellerde yetişen aileler sayesindedir. Özellikle bu konuda kadınlar bu işin mimarıdır' dedi.

Ailenin önemi hakkında açıklamalarda bulunan Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, 'Aile ilk öncelikle çekirdek aileden oluşur. Aile huzur ve kaynaşma olduğu zaman gerçekten o evde herkes mutlu olur ve huzurlu olur. Peygamber efendimizden örnek alındığında o aile huzurlu olur. Evlilikte mutlaka eşine mehil vermesi gerekiyor. Peygamber efendimiz de diyor ki eşine en hayırlı olanıdır diyor. Sizin en hayırlınız eşine en hayırlı olanıdır. Eşler birbirine destek olmalı yanlış yollarda birbirlerini uyarmalıdırlar. Birbirlerine karşı her zaman istişare içinde olmalıdırlar. Peygamber efendimiz istişareye çok önem vermiştir' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından '˜Dijital Dünyada Aile Olmak' konulu sunum yapıldı. Sunum sonrası 4-6 yaş arası çocuklar gösteri düzenledi. Düzenlenen gösteride konferansa katılanlar izleyiciler sahneye çıkarak müzik eşliğinde dans etti.