GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ AÇILDI

Edirne'de Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası'nda '˜Geri Dönüşüm' temalı Materyal Sergisi açılışı yapıldı. Sergide kullanılmayan materyallerin geri dönüşüme nasıl kazandırıldığı hakkında bilgilendirme yapıldı.

GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ AÇILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'˜Geri Dönüşüm' temalı Materyal Sergisi Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası'nda açıldı. Sergiye katılan çocuklar hem eğlendi hem öğrendi. Sergide kullanılmayan materyallerin nasıl geri dönüştürülerek hayata kazandırıldığı hakkında bilgiler verildi. Çocuklar hangi malzemelerin geri dönüştürüldüğünü ve geri dönüşümün topluma nasıl katkı sağladığını hakkında bilgi aldı.

Üniversite öğrencileri tarafından gerçekleştirilen sergide kullanılan malzemelerin tümü geri dönüşüm materyallerinden olduğu ifade edildi. Geri dönüştürülen malzemelerin geleceğin öğretmen adayları tarafından derslerde kullanılacağı belirtildi.

Düzenlenen etkinliğin amacının doğayı korumak olduğunu aktaran Araştırma Görevlisi Dr. Işıl Gamze Yıldız, 'Öğrencilerimiz İngilizce eğitimde kullanılabilecek materyaller geliştirdiler. Biz öğretmenleri olarak derslerde sunumlarını izliyoruz bu materyalleri kullanıyorlar. Ancak şimdi gerçek öğrenci potansiyeliyle bir araya gelmeleri onlar için çok güzel bir deneyim oluyor. Bu açıdan hem öğrenciler eğlenerek öğreniyor hem bizim öğrencilerimiz öğretmenliğin tadını ilk kez tatmış oluyor. Staj öncesinde öğrencilerimize bir alıştırma oluyor. Güzel bir atmosfer olduğunu düşünüyorum.' Dedi.

Sergide geri dönüşümün insan hayatı için çok önemli bir yapı taşı olduğuna dikkat çeken Öğretim Görevlisi Nur Cebeci, 'Kullanılan kırtasiye malzemelerinin geri dönüşümünün mümkün olacağını düşündük. Neden olmasın diyerek geri dönüşüm materyallerini deneyelim doğamızı koruyalım diyerek harekete geçtik. Pet şişelerden, kartonlardan, rulolardan etkinlikler yaptık. Ümit ediyorum ilerleyen yıllarda daha geniş kapsamlı projeler yapabiliriz.' İfadelerini kullandı.

Barış Karapaça