MERİÇ NEHRİ KÜREK FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

4 Haziran'da düzenlenecek olan 2. Edirne Kürek Festivali kapsamında yarışların yapılacağı Meriç Nehri temizlendi. DSİ ekipleri tarafından gerçekleştirilen temizlikte nehir yatağında biriken kum iş makinaları yardımıyla temizlendi.

MERİÇ NEHRİ KÜREK FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4 Haziran'da 2'incisi düzenlenecek olan Edirne Kürek Festivali kapsamında yarışların yapılacağı Meriç Nehri temizlendi. Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından yapılan temizlikte nehrin yatağındaki kumlar iş makineleri yardımıyla temizlendi.

                Alınan bilgiye göre temizleme çalışmalarının amacı nehrin debisini arttırmak ve kum adacıklarının yüzeye çıktığı alanları temizleyerek yeteli derinliği sağlamak olduğunu belirtildi.

'Meriç Nehri kürek sporu için hazır'   

2. Edirne Kürek Festivali için tüm hazırlıkların devam ettiğini söyleyen TED Edirne Koleji Kürek Takımı Antrenörü Mehmet Keskin, 'Meriç Nehri'nin üzerinde şu an dört Haziran'daki yürek festivalimiz için tüm hazırlıklar devam ediyor. DSİ su üzerindeki adacıkları temizliyor. Doğal olan kanal parkurumuz temizlik sayesinde tamamen kürek sporuna hazır bir hale gelecek.' İfadelerini kullandı.

Festivalin Meriç Nehri'ni kürek sporuna kazandıracağını söyleyen Keskin, 4 Haziranda yapılacak olan 2. Kürek Festivali'ne 35 kürek kulüp ve 500'den fazla sporcunun katılmasının beklediğini aktardı. 

Kumru Öngün