ÜNİVERSİTELİLER İÇİN KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kaldı. Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne de (KYK) başvurular başladı. Başvurular 28 Ağustos Pazar gününe kadar e-devlet üzerinden devam edecek.

ÜNİVERSİTELİLER İÇİN KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK yurt başvuru tarihlerini duyurdu. 2022-2023 eğitim dönemi için KYK başvuruları başladı. Öğrenciler e-devlet üzerinden 28 Ağustos Pazar gününe kadar başvuru yapabilecek.

Binlerce öğrenci üniversite kayıtlarının ardından KYK yurtları için başvurularını yapmaya başladı. Üniversiteliler 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için yurt başvurularını e-devlet üzerinden yapacak.

2022-2023 eğitim öğretim yılı yurt başvurularının başladığını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 'Pazar akşamına kadar e-devlet üzerinden öğrenciler başvurularını gerçekleştirecek. Başvurular hiçbir şekilde insan eli değmeden bilgisayar ortamında değerlendirilecek. Gelir, başarı durumlarına göre yerleştirmeler otomatik olarak gerçekleştirilecek. İnşallah asil ve yedek öğrencilerimiz açıklanmış olacak.' Dedi.

KYK başvurularının başlamasıyla binlerce üniversite öğrencisi KYK yurt ve burs/kredi başvuru şartlarını büyük bir heyecan ile araştırıyor. Genç öğrencilerin heyecanla beklediği Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuru sonuçlarının Eylül ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.