Ulus Pazarı'nda adım atacak yer kalmadı.

Edirne'de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı bu hafta havaların ısınmasıyla birlikte en yoğun günlerinden birisini yaşadı.

Ulus Pazarı'nda adım atacak yer kalmadı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerli vatandaşların yanı sıra komşu ülkelerin vatandaşlarının da yoğun ilgisi olan Ulus pazarı bu hafta doldu taştı. Her çeşit giyim eşyasının ve mutfak eşyasının yer aldığı pazarın yurtdışından birçok müşterisi var. Edirne’ye komşu olan Bulgaristan ve Yunanistan’daki illerden yabancı turistler Cuma günlerini Edirne Ulus Pazarı’nda geçiriyor.

Havların ısınmasıyla birlikte ulus pazarında artan yoğunluk esnafın yüzünü güldürdü. Ani değişen hava şartlarından dolayı soğuk günlerde çok fazla müşteri bulamayan esnaf bu hafta güzel havayla beraber iyi satışlar yaptı.

Döviz kurundaki hareketlilikten sonra Bulgar müşterilerin arttığını söyleyen Pazar esnafları, işlerinin hareketlendiğini belirtti. Yerli vatandaşlardan çok Bulgar turistlerin yoğun olduğu Ulus Pazarı’nda etiketlerin neredeyse tamamının da yabancı olması dikkat çekti.

Tezgâhlarına Bulgarca yazılar yazan esnaf, satışlarının bu sayede daha da arttığını söyledi. Vatandaşlar yazlık ihtiyaçlarını uyguna almak için pazarı tercih ediyor. Her hafta Cuma günü Edirne’ye gelen turistler, bu hafta da soluğu Ulus Pazarı’nda aldı. İhtiyaçlarını karşılamak için Bulgaristan’dan günübirlik Edirne’ye gelen komşu ülke vatandaşları, peynirinden, helvasına, hediyelik eşyadan, giyime, ayakkabıdan, çantaya kadar birçok ihtiyacını Edirne’den alıp ülkelerine dönüyor.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN