Depremzede Uras bebek için yardım standı kuruldu

Doğumundan 11 gün sonra SMA hastalığı teşhisi koyulan depremzede Uras bebek için yardım standı kuruldu. Saraçlar Caddesi'nde kurulan stantta Valilik onayıyla bağış toplandı.

Depremzede Uras bebek için yardım standı kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uras bebeğe doğumundan 11 gün sonra SMA hastalığı teşhisi koyuldu. Kahramanmaraş Merkezli depremlere Adıyaman’da yakalanan Uras bebek annesi, babasını, kardeşini ve tüm akrabalarını kaybetti. Uras bebek için yardım kampanyaları başlatıldı. Edirne’nin en işlek caddelerinden olan Saraçlar Caddesi’nde Uras için yardım stanttı açıldı.

Yardım kampanyasına katılan Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, SMA hastalarına yönelik kampanyalarını önemine değindi. SMA hastalarının sınırlı bir zaman diliminde tedavilerine başlatılması gerektiğini hatırlatan Karakoç, “Geçtiğimiz Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli depremin etkilerini daha saramadan bir depremzede bebeğimizin SMA hastalığından haberdar olduk. Kıymetli meslektaşlarım bu konuda Uraz bebeğe yaşam şansı vermek adına bir kampanya düzenlemişler. Burada bir evladımızın hayatı söz konusu, zamana karşı bir yarış var. İyi niyetli çabalarla kampanya neredeyse yarı yarıya bir seviyeye ulaştı ama yeterli değil. Buradan baromuz aracılığıyla kıymetli meslektaş kardeşlerimin yaptığı kampanyaya bir duyuruda ben yapmak istiyorum. Karınca kararınca büyük küçük demeden elini vicdanına koyarak Uraz evladımıza hayat olmaya davet ediyorum. Uraz bebek şu an 2 buçuk aylık, 6 aylık olmadan tedaviye başlaması lazım. Bunun için zaman bizim için önemli.” Dedi.

Edirne Barosu avukatlarından Elif Arısever ise, Uras bebeğin doğumundan çok kısa bir süre içerisinde SMA hastası olduğunu tespit edildiğine değindi. Arısever, “Uras Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesini kaybetti. Uras’ın babası Adıyaman’da annesini, babasını, kardeşini ve tüm akrabalarını kaybetti. Biz bu kampanaya için ilk günden beri çalışıyoruz ve herkesin desteğini bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ