Sınırsız çevre dostluğu

Edirne İl Özel İdaresi ve Bulgaristan'ın Aytos Belediyesi işbirliğinde yürütülen Bulgaristan - Türkiye Bölgesinde Çevrenin Korunması İçin Ortak Girişimler Projesi'nin çalıştayı başladı. Proje kapsamında düzenlenecek etkinliklerle Aytos ve Edirne'deki çevre kirliliklerine ortak çözümler bulunacak.

Sınırsız çevre dostluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı'nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği (S.Ö.İ) Programının birinci teklif çağrısı kapsamında Edirne İl Özel İdaresi ve Bulgaristan'ın Aytos Belediyesi işbirliğinde yürütülen CBOO5.1.12.087 sayılı 'Bulgaristan - Türkiye Bölgesinde Çevrenin Korunması İçin Alınması Gereken Önlemler' konulu çalıştayı başladı. Hilly Otel'de başlayan iki günlük çalıştayın ilk gününde Bulgaristan - Türkiye Bölgesinde Çevrenin Korunması İçin Ortak Girişimler Projesi Sınır Ötesi Bölgesinde Çevrenin Korunması İçin Alınması Gereken Önlemler konuşuldu. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Alaadddin Uğur, çalıştayda Bulgaristan ve Edirne'den katılımcılarla birlikte Sınır Ötesi Bölgesindeki çevre sorunları hakkındaki görüşlere, sağlıklı bir doğaya ve geri dönüşümün önemine projenin konulara getirdiği çözüm ve katkılar konusunda yapılacak konuşmalar ve sunumlarla birlikte Aytos ve Edirne çalışma gruplarının yapacağı fikir alışverişlerinin projeye artı değer sağlayacağını ve yeni işbirliklerine zemin hazırlayacağını söyledi.

'706 adet geri dönüşüm kutusu alındı'
Uğur, Edirne İl Özel İdaresi ve Aytos Belediyesi işbirliğiyle Sınır Ötesi Bölgesi'nde çevre sorunlarına çözümler üretmenin, halkları sağlıklı ve temiz bir çevreye kavuşturmanın, konuya ilişkin bilinç, duyarlılık, toplumsal farkındalığı artırmanın büyük önem arz ettiğini ve öncelik alanını oluşturduğunu söyleyerek; 'Projemizin amacı, doğa koruma kapasitesinin geliştirilmesi ve sınır ötesi bölgesinde işbirliği girişimlerinin geliştirilmesiyle ortak doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi olarak belirlendi. Bu amaçlara ulaşmak için proje kapsamında köylerimize dağıtmak üzere 706 adet geri dönüşüm kutusu alındı. Aytos Belediyesi tarafından da yeşil atıkların toplanması için ekipman alımı yapıldı' ifadelerine yer verdi.

'En iyi çözümü birlikte bulacağız'
Çalıştay sonrası Edirne merkez ve 8 ilçede geri dönüşümün önemine dair eğitimler düzenleyeceklerini açıklayan Uğur; 'Eğitim başlıkları çevre uzmanımız tarafından belirlenecek. Aytos'ta '˜Şehrimizi Beraber Temizleyelim' adlı bir etkinliğin de dahil olduğu final forumu düzenlenecek ve bu faaliyetle projemizi sonlandıracağız. Çevre kirliliği konusunda en iyi çözümü bulma arayışımızda sizlerle çalışmaktan, doğayı koruma çabalarında Aytos Belediyesi'yle ortaklık sürdürmekten mutluluk duyar, çalıştay programımıza katıldığınız için teşekkür ederiz' dedi. Uğur'un konuşmasının ardından programda Aytos Belediye Başkanı Vasil Edrev, Proje Koordinatörü Çiğdem Yiğit, Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetim Şube Müdürü Yener Taş, Aytos Belediyesi'nden ekolog Katya İvanova da birer sunum gerçekleştirdiler.