Öğrenciler doyasıya eğlendi

Salgın dönemi boyunca ara verilen Zeynep Kız Öğrenci yurtları geleneksel kutlamaları yeniden gerçekleştirildi. 2 yıldır ara verilen etkinlikler baharın gelmesiyle coşkulu bir şekilde kutlandı. Etkinliğe katılan kız öğrenciler doyasıya eğlendi.

Öğrenciler doyasıya eğlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Salgın dönemi boyunca gerçekleştirilemeyen geleneksel Zeynep Kız Öğrenci yurtları kutlamaları bu yıl kaldığı yerden devam etti. Yaklaşık 2 yıl ara verilen kutlamalar bu yıl yeniden gerçekleştirildi. Baharın gelmesiyle düzenlenen etkinlik coşkuyla kutlandı. Geleneksel etkinliğe katılan kız öğrenciler doyasıya eğlendi.

                Yüzlerce yıldır kutlanan baharın habercisi Kakava Şenlikleri Trakya'da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, bu şenlikleri geleneksel hale getiren Zeynep Kız Öğrenci yurtları salgın dolayısıyla ara verilen etkinliklere bu yıl kaldığı yerden devam etti.

                Salgın döneminde tedbirler kapsamında bir araya gelemeyen Zeynep Kız Öğrenci yurdunda kalan öğrenciler kutlamaların tadını çıkardı.  Düzenlenen etkinlik Melodi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ile başladı. Ardından kız öğrenciler tedbir alınarak yurt önünde yakılan ateşten atladı. Müzik eşliğinde dans eden öğrenciler baharın gelişini coşkuyla kutladı.

                Etkinliklere salgın nedeniyle 2 yıldır ara verdiklerini hatırlatan Edirne Zeynep Kız Öğrenci Yurtları İşletmecisi Sabri İba, geleneksel olarak yurdun önünde yapılan Kakava etkinliklerini yeniden gerçekleştirdikleri için sevinçli olduklarını dile getirdi.

                Trakya'da çeşitli etkinliklerle baharın gelişinin kutlandığını söyleyen İba, Zeynep Kız Öğrenci Yurdu olarak yurtta bulunan öğrenci ve personeller ile beraber eğlenceli vakit geçirerek stres attıklarını ifade etti. İba, öğrenciler ve yurt personeli ile beraber sosyal aktivite yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

  Kumru Öngün