Yeşilay farkındalık için pedal attı

Edirne'de Yeşilay tarafından bağımlılıkla mücadele kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla '10'ncu Yeşilay Bisiklet Turu' düzenlendi.

Yeşilay farkındalık için pedal attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Yeşilay tarafından bağımlılıkla mücadele kapsamında 81 il genelinde eş zamanlı bisiklet turu düzenlendi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu Atatürk anıtı önünden başladı.
                Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir bir araya gelemeyen vatandaşlar Yeşilay tarafından organize edilen bisiklet turunda buluştu. Bisiklet grupları ve Yeşilay gönüllülerinden oluşan gruplara açılan stantlarda çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Atatürk anıtında toplanan yaklaşık bin bisikletçi ile
Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü üzerinden Karaağaç Tarihi Lozan Anıtı'na kadar devam etti ve dönüş yapılarak başladığı noktada tamamlandı.
                Toplumda bağımlılıklara karşı spor bisikletini ve sağlıklı yaşamı sevdirmek amacıyla 81 ilde eşzamanlı olarak bisiklet turu düzenlendiğini belirten Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, Buradaki amacın çocukların, gençlerin ve toplumun tüm kesimlerinin bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşama kavuşmaları olduğunu belirtti.
                5 alanda bağımlılıkla mücadele çalışmalarımız sürdürdüklerini belirten Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, 10'ncusu düzenlenen bisiklet turu etkinliğine il genelinde 150 binden fazla katılım sağlandığını ifade etti.
                Genç nesillere sporla ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Yeşilay Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yence, Bağımlılıkla mücadelede sporu önemsediklerini ifade etti.
                Aile boyu pedala bastılar
                Çocuklarıyla birlikte bisiklet turuna katılan Yeşilay Gönüllüsü Banu Gelmez, 2 hafta önce duyurusunu gördüklerini ve bu fırsatı kaçırmak istemediklerini aktardı.
                Edirne'yi bisikletle gezdiklerini söyleyen Gelmez, 'Edirne'ye yeni geldik bisikletlerle gezmeyi seviyoruz. Turist çok fazla olduğu için bisikletlerle daha kolay oluyor. Bu şekilde her yeri keşfediyoruz' dedi.
                Atatürk Anıtı önünden yola çıkan bisiklet gurupları, Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü güzergâhından Tarihi Karaağaç Lozan Anıtı'na kadar pedal çevirdi. Yeşilay şubesi tarafından bisiklet turuna katılan kişilere çekiliş ile hediye dağıtımı yapıldı. Ebru Yıldız Günenç