300 kilogram ciğer anında tükendi

Edirne'de 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerin 2'inci gününde '˜Coğrafi işaretli Edirne Tava Ciğeri' tanıtımı gerçekleştirildi. Turizm danışma ofisinde gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Etkinlikte 300 kilogram tava ciğer dağıtıldı. Vatandaşlar Tava Ciğer'i alabilmek için birbiriyle yarıştı.

300 kilogram ciğer anında tükendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Turizm Danışma ofisinde 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında tava ciğer dağıtıldı. Vatandaşlar tarafından etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Edirne'nin meşhur Tava Ciğeri'ni yiyebilmek için vatandaşlar sıraya girdi. Ziyaretçilere ayrıca badem ezmesi ve kavala kurabiyesi de ikram edildi.

Turizm Danışma Ofisi önünde gerçekleştirilen etkinliğe katılan, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan önlük giyerek ciğer pişirdi.

Edirne'nin gastronomi olarak çok zengin bir kent olduğunu belirten TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 'Tava Ciğerimiz Edirne denince ilk akla gelenlerden birisi. Edirne Tava Ciğeri ve Badem Ezmesi'nin tanıtımını yapıyoruz bugün.  bütün bir hafta boyunca dün başladığı etkinlikler bütün bu hafta boyunca Edirne'mizin lezzetlerini peynirimizden, tarhanasına, mantısına kadar hepsini tanıtacağız. Biliyorsunuz ikinci beyazın külliyesi de biz gıdalarla, müzikle insanları tedavi ediyorduk. O anlamda Edirne  '˜Gastronominin de Başkentidir'.' Dedi.

Türkiye'nin lezzetlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ının himayesinde tanıtıldığını vurgulayan Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, '27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Edirne Valiliği olarak Kültür Turizm Müdürlüğü olarak bugün coğrafi işarette Edirne'nin nefis ciğerini halkımıza ikram ediyoruz. Edirne'de tava ciğeriyle, badem ezmesiyle, Kavala Kurabiyesiyle coğrafi işaretli mantımızda, tarhanamızda coğrafi işaretli peynirimizle etkinliğimiz bir hafta boyunca devam edecek. Halkımızın yoğun ilgisi var' ifadelerini kullandı.

Vatandaşların etkinliğe yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, bu kadar ilginin olacağını tahmin etmediklerini ve 300 kilogram ciğer yaklaşık 3 dakikada tükendiğini belirtti.

Edirne'ye turist olarak geldiğini söyleyen Hülya Meral, 'Trakya bölgesine birçok kez gezmeye geldim. Ciğeri çok iyi biliyorum. Ama buradaki etkinlikte öğrencim ki ciğerin birçok pişmişi, orta ve yumuşak olanı varmış. Bir de coğrafi işaret kapsamında kavala kurabiyesi, badem ezmesini deniyoruz. Çok mutluyum 2-3 gün daha buradayım. Edirne'nin lezzetlerini tatmaya devam edeceğim' şeklinde konuştu.

Tava Ciğeri herkese tavsiye edeceğini belirten Kenan Dülger, 'Bayramdan sonraki haftada buradaydık. Şimdi de misafirlerimizi gezmeye getirdik.  Edirne'ye ciğer yemeğe geliyoruz. Çok seviyoruz. Arkadaşlarımız da ciğerin tadına bakacak. Bu etkinlik güzel olmuş. Ciğeri herkese tavsiye ederim' dedi.

Barış Karapaça