MESLEK OKULLARINDAN MEZUN ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM GARANTİLİ PROGRAM

Gençlere müjde, lise ve üniversite mezunu öğrenciler istedikleri alanda meslek eğitimi merkezi sayesinde 6 ila 8 ay arasında istihdam garantili programını tamamlayabilecek.

MESLEK OKULLARINDAN MEZUN ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM GARANTİLİ PROGRAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu sayede gençler iş gücü piyasasına daha hızlı bir geçiş yapabilecek ve önleri açılacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz,Türkiye'nin çıraklık uygulamasında geç kaldığını söyledi.

Mesleki eğitim merkezi programını kapsamında öğrenciler istedikleri bir alanda 6-8 ay arasında alacakları eğitimle iş gücü piyasasına daha hızlı bir geçiş yapabilecek. İstihdam garantili programını tamamlayan gençlerin önleri açılacak. Çocukların lise çağında meslek okullarına gönderilerek ilk altın bileziğini alması gerektiğini belirten Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz,Türkiye'nin çıraklık uygulamasında geç kaldığını söyledi.

                Gençlerin çoğunun doktor, kaymakam, avukat gibi mesleklere yöneldiğini ve bu yüzden iş imkânın bu alanlarda azaldığını vurgulayan Cingöz, kimsenin diplomalı ve üniversiteli işsiz söylemlerine kulak asmamasını ve meslek okullarına yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

                Meslek okulları sayesinde işverenlerin ara elaman bulma sıkıntısının son bulabileceğini ifade eden Cingöz, tüm sektörlerde ara eleman sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Meslek okulları sayesinde gençlerin elinde bir mesleği olacağını aktaran Cingöz, diploma sahibi iş bulamayan gençlerin meslek okulundan kazandığı altın bilezikle daha rahat iş bulabileceğini kaydetti.

Program sayede piyasadaki ara elaman açığının da kapanacağını belirten Cingöz, 'Hem üniversite diploması hem de meslek okulundan aldığı diploma ile 2 altın bileziğe sahip olmanın büyük avantajı var.Meslek okulunda kazandığı altın bilezik çok önemli. Ondan sonra isterse avukat olsun, doktor olsun, hâkim olsun. Ama şimdi paralı okulda okuyup da mezun olduğun zaman ne oluyor? Ondan sonra asgari ücretle her türlü işi yapma rıza gösteriyorsun ama onu bile bulamıyorsun. Ama elinde mesleğin varsa mesela torna tesviyecisin, gidersin bir tornacının yanında işe başlarsın. Marangoz, kaynakçı, tornacı, şoför ne olursadiplomasını aldığı mesleğinden iş bulamazsa, meslek okulundan kazandığı altın bilezikle iş bulur. Onun için Türkiye bu uygulamayı herhalde bakanlık açıklayalı dört beş ay oldu. Ama bana göre geç kaldı'dedi.