KURTULUŞ İLKOKULU'NDA DÜZENLENEN KERMESE YOĞUN İLGİ

Edirne'de Kurtuluş İlkokulu'nda kermes düzenlendi. 1. ve 3. Sınıf öğrencilerinin velileri tarafında gerçekleştirilen kermeste en çok satış yapan sınıf Edirne'nin tarihi ve turistik noktalarını gezecek.

KURTULUŞ İLKOKULU'NDA DÜZENLENEN KERMESE YOĞUN İLGİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurtuluş İlkokulu'nda gerçekleştirilen kermes yoğun ilgi gördü. 1. ve 2. Sınıf öğrencilerinin velileri tarafından düzenlenen kermeste en çok satış yapan sınıfa Edirne'nin tarihi ve turistik gezi ödülü verilecek.

                Veliler tarafında hazırlanan ürünler kermeste görücüye çıktı. Salgın dönemi nedeniyle uzun süredir kermes etkinliği düzenleyemediklerini belirten Kurtuluş İlkokulu Müdürü Özer Gökçeciler, Kurtuluş İlkokulu'nun kermesleriyle ünlü bir okul olduğunu vurguladı.

                Bu yıl yeniden geniş kapsamlı kermeste bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gökçeciler, 'En  büyük, en güzel kermes burada oluyor. Velilerimizin katkıları ,kadınlarımızın el emekleri yapmış oldukları yiyecekler muhteşem. Çocuklarımız yarışıyorlar, eğleniyorlar çok mutlular. Senede iki defa yapıyoruz. Birinci ve ikinci dönem olmak üzere. Kermesimiz 8 stant ve 8 sınıftan oluşuyor. Birinci olan sınıfımıza ödül veriyoruz. Yine bir Edirne gezisi yine bir eğitim. Babaanneler, anneanneler, anneler, öğrenciler Edirne Belediyesinin verdiği otobüs ile Edirne'nin tarihi yerlerini geziyoruz. Kermeste en çok satış yapan sınıf ödülün sahibi oluyor. Pazartesi günü en çok satış yapan belli oluyor' dedi.

    Kermese katılan öğrenci Velisi Dilek Reşat, 'Çok samimi bir ortamda gerçekleşiyor. Zaten harika bir havası var ve Selimiye'nin gölgesinde yapıldığı için manevi havası da çok güzel. Edirne'mize tam yakışır bir kermes olmuş. Kurtuluş ilkokulunda tamamen gönlümüze uygun ürünler satılıyor. Çok samimi bir ortamda gerçekleşen bir kermes. Tepsiyle satın aldım. Gayet gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Veliler birbirinden temiz, nezih ve güler yüzlüler' ifadelerini kullandı.

       Düzenlenen kermesi çok beğendiğini söyleyen öğrenci Velisi Aylin Yıldırım,  'Kermesimiz çok iyi çok beğeniliyor. Bu 2.kermesimiz zaten. Özellikle lokmalarımız çok satıldı. Diğer tatlı satışlarımızda gayet güzel satıldı' şeklinde konuştu.

       Hazırladıkları ürünlerin hızla satıldığını belirten Nacide Bebek, 'Torunum Kurtuluş İlkokulu'nda okuyor bu yüzden bende kermese katıldım. İlk öncelikle çok güzel ekmeklerimiz vardı satıldı. Aşurelerimiz, pastalarımız, böreklerimiz dolmalarımız vb. çeşitlerimizin hepsi satıldı. Limonatalarımız, çayımızda güzel bir şekilde satıldı. Okulumuz için hayırlısı olsun. Çok güzel bir kermes oldu' dedi.

              Edirneli esnafların ve sponsorların kermese çok destek olduğuna dikkat çeken öğrenci Velisi Elif Ersöz, 'Çocuklar kermese çok talep gösteriyorlar. Kantinden almaktansa ev yemekleri daha cazip geliyor. Akıtma, börek, lokma, sarma çeşitleri çocuklar için daha iyi oluyor. Bugün hepsinden çok fazla sattık. Çocuklara en çok doyurucu gelen şey akıtma oluyor. Bundan dolayı çok fazla tercih ediyorlar. Tadı da bilindik olduğu için sabahtan bu yana en çok akıtma ve sarma sattık diyebilirim' ifadelerine yer verdi.

Barış Karapaça