Kırkpınar altın kemeri Mustafa Taş'a verildi

                Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 661'nci Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in derece ve ödüllerinin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin altın kemer Mustafa Taş'a verildi.

Kırkpınar altın kemeri Mustafa Taş'a verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı altın kemeri Mustafa Taş’a takıldı.

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kararın spor hukuku tarafından alındığına vurgu yaptı.

Gürkan, Mustafa Taş’ı tebrik etti ve şunları söyledi:

“Kendisini tebrik ediyorum ve yolu açık olsun. Bu yıl 7, 8 ve 9 Temmuz tarihlerinde 662’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini gerçekleştireceğiz. Bütün yiğitler yine meydana çıkacak ve en iyi olan kazanacak.”

Seyfettin Selim Kırkpınar Ağası ise bir daha böyle bir olayın yaşanmaması yönünde temennilerde bulundu.

 Daha önce İsmail Balaban’ın da böyle bir olay neticesinde altın kemeri aldığını hatırlatan Selim, “Mustafa Taş’ın Kırkpınar’da kendi hakkıyla pehlivan olmasını bekliyorum. Bu tarz olaylar inşallah bir daha Kırkpınar’da olmaz. Türkiye çok gelişti. Bu tip şeylerin olmaması gerekiyor. Pehlivan diyoruz, yiğit diyoruz. Yiğitçe güreşeceksin. Madde kullanmaya meyilli olmayacaksın.” Şeklinde konuştu.

Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş de sosyal medyada konuya ilişkin yapılan değerlendirmelere dikkat çekti.

Hukukun gereğini uyguladıklarını ifade eden Türkiş, “Geçen sene Kırkpınar güreşlerimizin finalini galibiyetle bitiren arkadaşımızın maalesef hak mağlubiyeti ceza olduğu o dönem bir şekilde uygulama dışında kalması ve bunun kamuoyunun da bilgisi dışında olması nedeniyle bu noktalara hep birlikte üzülerek geldik. Arzu ediyoruz ki bir daha bu olaylar hiç olmasın. İnşallah bundan sonra gerçekten tartışmasız hiçbir şekilde sonradan kararların değişmediği bir uygulamayla bu tarihi Kırkpınar'ın güzelliğini gölgelemeyecek sonuçlar alalım. Bu yıl Kırkpınar bildiğimiz tarz güreşlerinin son yılını yapacak. Gelecek seneden itibaren artık tarihi Kırkpınar tam bir olimpiyat formatı içerisinde inşallah karşımıza çıkacak. Çok daha keyifli çok daha çekişmeli, çok daha güzel olacak. Bundan sonraki dönemde tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum. Bu tarz hataların ilk ve son kez yapılacağı bir dönem olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından Mustafa Taş’a altın kemer Recep Gürkan, Seyfettin Selim ve İbrahim Türkiş tarafından taktim edildi.


Muhabir