İPEK YOLU RALLİSİ YARIŞMACILARI KAPIKULE'DEN YURDA ULAŞTI

21 Ağustos 2022'de Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'den start alan 'Tuna'dan Orhun'a İpek Yolu Rallisi' yarışmacıları Kapıkule Sınır Kapısından Edirne'ye giriş yaptı.

İPEK YOLU RALLİSİ YARIŞMACILARI KAPIKULE'DEN YURDA ULAŞTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de start alan İpek Yolu Rallisi, Tuna Nehri'ni takiben sırasıyla Sırbistan, Bulgaristan üzerinden Balkanlar etabını tamamlayarak Türkiye'ye ulaştı.
         Türk devletlerinin 30'uncu kuruluş yıldönümü sebebiyle ilk kez düzenlenen Tuna'dan Orhun'a İpek Yolu Rallisi Türkiye etabı başladı. Edirne'ye ulaşan araçlar, İstanbul ve Bursa'nın ardından son durağı Kırgızistan'a yol alacak.
         Tuna'dan Orhun'a İpek Yolu Rallisi'nde yarışçılar, Türkiye'deki ilk durakları Edirne'ye ulaştı. Kapıkule'de Edirneli şefler tarafından ünlü tava ciğeri ve tatlılarla karşılandılar.
Ralliciler, Edirne Valiliği'ni ziyaretlerinde hediyelerle karşılandı. Şehir turu yapan ralliciler, araçlarla tarihi ve turistik mekanlarda fotoğraf çektirdi.
         Ziyaret kapsamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Güler, rallinin katılımcıları Edirne'de ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.
         Türki Cumhuriyetlerin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Güler, "Rallinin asıl amacı parkuru tamamlayarak Kırgızistan'a ulaşmak. Ezilen, geri kalan toplumlara nasıl Büyük Önder Atatürk önderlik etmişse Türki Cumhuriyetler de Atamızın izinden gidiyor. Ben önümüzdeki yüzyılların Türklerin yüzyılı olacağına inanıyorum. Tarihi İpek Yolu güzergahından geçecek olan ekiplere başarılar diliyorum." Dedi.

Rallinin amacının sosyal mesaj vermek olduğunu söyleyen organizatör Nadir Serin, 'Kültürel diyalogu geliştirmek istiyoruz. Rallinin en uzun etabının Türkiye olması nedeniyle daha çok Türkiye tanıtımına ağırlık veriyoruz. Rallide turistlerin gitmedikleri şehirlere gitmelerini istiyoruz. Avrupa'da birçok turist sadece İstanbul, Antalya, Bodrum, Marmaris ve Kapadokya'yı tanıyor. Uzun yıllardır düzenlediğimiz Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi ile bugüne kadar Anadolu'nun tanıtımını çok iyi bir şekilde gerçekleştirdik. Bunun dönüşleri de oldu. O çerçevede bu yıl İpek Yolu Rallisi yapılması istendi. 4 yıl önce başladı bu proje. Geçen yıl güzergah çalışması yaptık. Bu sene de başladık. Türk devletlerinin bağımsızlığının 30. yılı vesilesiyle yapılan bir organizasyon.'  Şeklinde konuştu.

         İpek Yolu Rallisi ile Güzergâh üzerindeki ülkelerin ve şehirlerin tarihi, kültürel, doğal ve turistik güzelliklerinin tanıtılmasının hedefleniyor. Temel amacı kültürler arası iletişimi sağlamak olan İpek Yolu Rallisi ile yüzlerce gönüllü kültür elçisi kazanılacak.
         Yaklaşık 9100 kilometre etaba sahip '˜Tuna'dan Orhun'a İpek Yolu Rallisi, 3.5 hafta sürecek. 6 ülkeden 15 aracın katılacağı Ralli'de 30 yarışmacı ter dökecek. 
         Edirne'den İstanbul'a hareket eden araçların Marmara'daki üçüncü durağı Tarihi İpek Yolu'nun son durağı olan 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa'ya ulaşacak.
İpek Yolu Rallisi Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Kazakistan ve Özbekistan'ın geçilmesi ile Kırgızistan'da son bulacak.

Ebru Yıldız Günenç