OKUL ÜNİFORMALARI İÇİN MAĞAZALAR DOLDU TAŞTI

2022-2023 eğitim-öğretim sezonunun başlamasına sayılı günler kala veliler okul kıyafetleri için mağazalarda yoğunluk oluşturdu. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin tek tip kıyafet kullanmalarından velilerde oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

OKUL ÜNİFORMALARI İÇİN MAĞAZALAR DOLDU TAŞTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                2022-2023 yılı için ilk ders zilinin çalmasına sayılı günler kala veliler çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak tek tip okul kıyafetlerinin satışını yapan mağazalarında yoğunluk oluşturdu.

Okul kıyafetlerini hazırlamak isteyen veliler çocukları ile birlikte mağazalara akın etti.

Geçtiğimiz 2 yıl boyunca pandeminin etkisiyle okulların online eğtimde olduğunu bu yıl yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını dile getiren mağaza işletmecisi Belgin Aslan, bu yıl yoğunluğun erken başladığını aktardı.

Salgın döneminde ürün temin etmekte zorlandıklarını belirten Aslan, bu yıl tedarik sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

'Çok yoğun bir sezon geçiriyoruz'

2022-2023 eğitim öğretim yılı için hareketliliğin bu yıl erken başladığını belirten Aslan, 'Bu sene ise aileler daha erken okul kıyafeti alışverişine başladı. Çok yoğun bir sezon geçiriyoruz. Okul kıyafetlerine Bulgar vatandaşlardan da bir ilgi var. Bulgarlar en çok Polo yaka tişörtlere ve eşofman takımlarına ilgi gösteriyorlar. Salgın dönemi sonrası yabancılarında bu ürünlere ilgi göstermesi bizi mutlu etti. Gıda sektöründen sonra tekstil fiyatlarında her bütçeye uygun oldu. Velilerimiz için çeşitli fiyat aralıklarında ürünlerimiz var. Bazı okulların tek tip kıyafet uygulaması yapması velilere daha fazla avantaj sağlıyor. Bazı okullarda ise ürün çeşitliliğinin fazla olması dolayısıyla fiyatlar artabiliyor. Veliler okul forması olmasını daha çok tercih ediyorlar. Onlar içinde bir kolaylık oluyor. Çünkü her gün hangi kıyafeti giydireceğiz, çocuklar bir birlerine özenirler diye düşünmektense tek tip kıyafet daha tasarruflu oluyor. Bu yıl okul yönetimleri kıyafete çok daha fazla özen gösteriyor. Denetimlerin artacağı söyleniyor. Kıyafet zorunluluğuna çok daha fazla özen gösterileceği söyleniyor.' Dedi.

'Tek tip kıyafet bizlere daha fazla kolaylık sağlıyor'

Tek tip kıyafet uygulamasından memnun olduklarını belirten veli İlayda Takkeci, 'Çocuklara her gün farklı bir kıyafet giydirmektense tek tip kıyafet bizlere daha fazla kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda çocuklar kıyafet zorunluluğu ile okulu daha ciddi alıyor. Ben çok mantıklı buluyorum bu uygulamayı. Çocuklar ve biz veliler içinde çok yararlı bir uygulama. Fiyatlarda uygun.' Dedi.

'Çocukların tek tip kıyafet giymesi düzen ve disiplin açısından olumlu'

Bu yıl okul alışverişine erken başladıklarını aktaran veli Gönül Kanveriz, 'Okul kıyafeti uygulamasını çok yararlı buluyorum. Çocukların tek tip kıyafet giymesi düzen ve disiplin açısından olumlu sonuçlar verecektir. Tekrardan eski sisteme dönmek bizleri mutlu etti. Fiyatlar gayet normal. Bizlerde fazla yoğunluğa kalmadan alışverişlerimizi yapmak için dükkânlarının yolunu tuttuk. Çocukların okul heyecanını şimdiden yaşaması çok güzel bir şey. İnşallah iyi bir eğitim öğretim yılı geçirirler.' Şeklinde konuştu.

Okul alışverişi telaşına girdiklerini dile getiren veli Yasemin Gül, 'Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Bizlerde okul alışverişi telaşına girdik. İlk olarak kıyafetten başlayalım dedik. Okul formamızı alıp buradan da kırtasiyeye geçeceğiz. Eksiklerimizi tamamlayıp okul zilinin çalmasını bekleyeceğiz.' Dedi.

Barış Karapaça